Basketbalsters Den Helder raken ongeslagen status kwijt

BARENDRECHT - De basketbalvrouwen van Den Helder hebben na vier overwinningen op rij hun eerste competitiewedstrijd verloren. De ploeg van Mario Bennes moest in Barendrecht met 77-71 haar meerdere erkennen in CBV Binnenland.

Samenvatting Binnenland Barendrecht - Den Helder - NH Nieuws

In het najaar was Den Helder tijdens de bekerfinale nog te sterk voor Binnenland en ook de eerstvolgende ontmoeting in de competitie wist de Helderse ploeg winnend af te sluiten.

Ook in dit duel begon Den Helder weer sterk aan de wedstrijd en was er aan het einde van het eerste kwart een voorsprong van vier punten (16-20). In het tweede kwart kropen er wat slordigheden in de afwerking van Den Helder. Binnenland kon zo in het spoor blijven maar zag geen kans om echt in te lopen op de Nieuwediepers. Bij Den Helder maakte Kiki Fleuren in de eerste helft 14 punten en had daarmee een belangrijk aandeel in de voorsprong bij de rust (37-42).

Tekst gaat verder onder de video

Na vier overwinningen op rij verliest Mario Bennes met Den Helder - NH Nieuws

In het derde kwart kreeg Binnenland meer grip op de wedstrijd en begon te thuisploeg bovendien meer driepunters te scoren. Den Helder was in deze fase juist slordig in de afronding en bij de rebounds. Gabrielle van den Bosch schoot namens Binnenland de driepunters uit alle hoeken raak en boog zo een achterstand om in een voorsprong voor de ploeg uit Barendrecht (59-57).

Eerste nederlaag

In het laatste kwart probeerde de ploeg van Bennes nog iets te forceren maar Binnenland hield het hoofd koel en ging rustig door met scoren. Van Den Bosch bleef de driepunters raak schieten en bracht haar totaal op zeventien punten. Marlou de Kleijn had met haar 24 punten het grootste aandeel in de 77-71 overwinning van Binnenland. Bij Den Helder was Kiki Fleuren met 21 punten de meest trefzekere speelster.

Ondanks de nederlaag blijf Den Helder nog wel bovenaan staan met acht punten uit vijf wedstrijden. Aa

Kiki Fleuren "Zat er niet op te wachten, deze zag ik niet aan komen" - NH Nieuws