Ga naar Content

Testspelers Telstar: Jansen en El Azzouzi blijven nog even, Nasser weer weg

VELSEN-ZUID - Met "geen euro's" speurt Telstar-trainer én technisch directeur Andries Jonker de markt af op zoek naar versterkingen voor zijn selectie. Na de 2-2 tegen Jong AZ vertelde de Amsterdammer welk besluit hij heeft genomen over de drie testspelers die donderdag bij Telstar meetrainden.

Andries Jonker over de drie testspelers - NH Sport/ Edward Dekker

"Twee gaan er morgen (zaterdag, red.) nog meetrainen en praat ik mee verder. Ahmed Nasser komt niet meer terug", legt Jonker de situatie uit. Centrale verdediger Quint Jansen (30) en middenvelder Anouar el Azzouzi (19) krijgen de kans om Jonker te overtuigen. Jansen komt oorspronkelijk uit Zaandam, maar voetbalde de laatste jaren in Noorwegen. El Azzouzi is afkomstig uit de jeugdopleiding van Vitesse en vertrok vorige maand bij NEC.

Jonker: "Je moet kijken wat er nu op de markt is en wat er haalbaar is. Wij denken dat we hier jongens moeten hebben die in de Telstar-manier mee willen door keihard te werken en te laten zien wat je kan. Als we ondanks het voortdurende vertrek van belangrijke spelers om de plekken spelen waar het om gaat en het nog halen ook, zou dat geweldig zijn."

"Je moet kijken wat er nu op de markt haalbaar is"

Telstar-trainer Andries Jonker

Plotseling vertrek Soto

Dat Sébastien Soto tussentijds vertrekt, was volgens Jonker contractueel zo vastgelegd. "Er staat duidelijk dat ze (Norwich City, red.) hem deze winter konden terughalen. Daar zijn wij mee akkoord gegaan." 

Spijt heeft Jonker niet dat hij met deze voorwaarde heeft ingestemd. "Je weet zeker dat je een half jaar de beschikking hebt over een goeie speler. Dit hoort er bij." Het is ook niet zo dat dit in alle huurovereenkomsten zo is afgesproken. 

Tekst gaat verder onder de video

Telstar-trainer Andries Jonker over het vertrek van Soto - NH Sport/Edward Dekker

"Je weet zeker dat je een half jaar de beschikking hebt over een goeie speler"

Telstar-trainer Andries Jonker

Soto speelde twaalf wedstrijden voor Telstar waarin hij zeven doelpunten maakte. Opmerkelijk genoeg speelde hij slechts twee duels de volle negentig minuten mee. Eerder zag Telstar Benaissa Benamar naar FC Utrecht vertrekken. Hij werd verkocht.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]