Ga naar Content

Bijna de hele Sportlaan wil niet dat tennisvereniging met twee banen uitbreidt

AALSMEER - 64 van de 69 bewoners van de Sportlaan zijn het erover eens: de uitbreiding van tennisvereniging All Out gaat niet samen met de nu al benauwende parkeersituatie. Bewoners die vlak voor de plek wonen waar de twee banen moeten komen, vrezen ook voor hinder van de lichtmasten. "Dat geldt voor zo'n 12 tot 14 huizen", aldus bewoner Ton Velzebroek. 

André en Ton in protest tegen tennisbanen - NH Nieuws

Aan de Sportlaan in Aalsmeer komen naast de leden en bezoekers van de atletiekvereniging, ook al jaren de tennissers bij All Out. De vereniging heeft zo'n 1.360 leden en is een van de grootste tennisverenigingen van het land.

Volgens Christoph van den Heuvel, voorzitter van All Out, is de uitbreiding hoognodig. De naastgelegen atletiekvereniging is recent gerenoveerd en daardoor zijn er voor All Out geen andere uitbreidmogelijkheden. "Wij denken dat dat met onze planningsskills tot 30 procent meer capaciteit geeft. Daardoor hoeft onze jeugd niet meer binnen te spelen bij competitiewedstrijden." Nu staan de deuren van de tennishal tijdens de zomer open. 

Maar de uitbreiding biedt nog meer mogelijkheden: "Dan kunnen we naast toernooien ook nog vrij spelen en kan er ook buiten getraind worden in de zomer. Het is en blijft toch een buitensport", aldus Christoph.

Protest

André Engels, die in de Sportlaan nu op zo'n 100 meter van de tennisvereniging woont, wil niet dat er op deze manier invulling wordt gegeven aan de plannen. Daar is bijna de hele buurt het mee eens, omdat het nu op drukke dagen al een chaos kan zijn met komen en gaan van auto's en fietsers. Parkeren in de straat is een probleem.

"We verwachten dat door de banen we veel meer licht gaan krijgen en geluid van de spelers en van de ballen"

Ton Velzebroek, omwonende

Er komen wel parkeerplekken terug, maar dat zullen er aanzienlijk minder zijn. "Als mensen daar geen plek kunnen vinden gaan ze naar de Sportlaan toe", concludeert André.

Voor Ton Velzebroek, die recht achter de te verrijzen tennisbanen woont, maakt zich nog meer zorgen. "We verwachten dat door de banen, die zo'n 40 meter hier naartoe komen, we veel meer licht gaan krijgen en geluid van de spelers en van de ballen."

Lichtverval

De gemeente weet dat de bewoners zich niet allemaal kunnen vinden in de plannen. Wel is zij van mening dat alle plannen binnnen de kaders vallen. Zo is volgens rapporten van de lichtinstallateur, die NH Nieuws heeft ingezien, het lichtverval binnen de normen voor natuurlijk gebied. Deze normen zijn strikter dan voor stedelijk gebied, waar de Sportlaan onder valt.

Tijdens diezelfde bewonersavond in december zijn vragen gesteld. Het college komt naar verwachting met een beantwoording binnen drie weken. "Het gaat natuurlijk om iets wat vlak bij hun huis gebeurt, dus alleen al om die reden snap ik hun zorgen. Ik denk dat het onze taak is om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat het gaat betekenen", aldus wethouder ruimtelijke ordening Bart Kabout van de gemeente Aalsmeer.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]