Amsterdam

NL
V

Dood Pepijn (14) maakt problemen jongeren in lockdown pijnlijk duidelijk

23 januari 2021, 07.42 uur · Aangepast 23 januari 2021, 17.21 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Op 16 januari overleed de 14-jarige Pepijn Remmers aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging in combinatie met drugs. In een brief laten zijn ouders weten dat Pepijn veel moeite had met de coronamaatregelen, zoals het online onderwijs. 

NH Nieuws

Pepijn werd vorige week gevonden in een tentje net buiten de ring in Amsterdam-Noord. "Alles wees erop dat hij een tripje wilde maken. Nog één keer dat gelukzalige gevoel meemaken, en daar eens goed voor is gaan liggen," schrijven zijn ouders in een brief.  "Waarschijnlijk heeft hij een pilletje genomen, het briketje aangestoken en is gaan liggen. Hij is in een roes gegleden, de koolstofmonoxide heeft stil en ongemerkt zijn werk gedaan."

Lockdown

In de brief, waarin de ouders van Pepijn schrijven over zijn overlijden en de periode daarvoor, is te lezen dat Pepijn erg veel moeite had met het online onderwijs. "Aanvankelijk juichte hij de eerste lockdown toe, omdat hij veel vrijheid kreeg. Maar al snel bekoelde dat enthousiasme. Hij miste zijn vrienden. Hij kon het niet opbrengen om uren achter een pc te zitten voor onderwijs, zonder directe aansturing."

Volgens zijn ouders was het niet meer mogelijk voor Pepijn om zijn schoolwerk te bolwerken. Eind september gaf hij aan dat het misschien het beste was om een nieuwe school te zoeken. In die tijd begon hij met blowen. 

Quote

"Laten we in godsnaam goed nadenken wat we elkaar en onze kinderen aandoen met deze ingrijpende maatregelen"

Ouders van pepijn

In de rouwadvertentie staat dat Pepijn een levenslustige en nieuwsgierige jongen was. "De lockdownmaatregelen verteerde hij slecht, hij miste contact en structuur. Hij zocht iets dat spannend was, maar waarvan zijn overmoedige puberbrein de consequenties niet kon overzien."

Zijn ouders roepen daarom op om bewust te zijn van de impact van de coronamaatregelen voor jongeren. "Laten we in godsnaam goed nadenken wat we elkaar en onze kinderen aandoen met ingrijpende maatregelen om een virus uit te bannen, waar zij zelf nauwelijks last van hebben, en dat nooit meer weggaat."

Rouwbanden

Morgen wordt op de hockeyclub van Pepijn stilgestaan bij zijn overlijden. Er komt een plek om hem te gedenken en de hockeyteams van Pepijn en zijn broer spelen met rouwbanden.

Tekst gaat door onder de tweet

Tijdens het debat over de avondklok sprak Jesse Klaver over het overlijden van Pepijn om te waarschuwen dat de coronamaatregelen, zoals een avondklok, gevaarlijk is voor de pychische gezondheid van jongeren. "Ons beschermen tegen corona is net zo belangrijk als het beschermen van de mentale gezondheid van onze jongeren", aldus Klaver. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]