Ga naar Content

Punkband Hang Youth 'verbetert de wereld' dankzij posteractie Paradiso

AMSTERDAM - Wie door de stad loopt, zal het opvallen dat veel reclameplekken leeg zijn. Alle evenementen en voorstellingen zijn afgelast en daarmee zijn de advertenties overbodig geworden. Ook poptempel Paradiso stond op het punt om de geplande postercampagnes te annuleren, maar bedacht toen een sympathieke actie. De vrijgekomen posterruimte mag door de artiesten zelf worden ingevuld.

Artiesten mogen van Paradiso zelf de vrijgekomen posters invullen - Foto: NH Nieuws

Vanaf deze week tot eind april geeft Paradiso iedere twee weken 75 A0 frames in het centrum van Amsterdam weg aan artiesten, die ze vervolgens met hun eigen boodschap mogen invullen.

"We doen dit simpelweg, omdat onze postercampagne bij de vaste lasten van Paradiso hoort en we op dit moment zelf geen programma hebben om te promoten. Toen kwam al snel het idee om de plekken te schenken aan artiesten", vertelt hoofd publiciteit & marketing van Paradiso Jurry Oortwijn aan NH Nieuws.

"Elke twee weken kiezen we drie artiesten uit om een uiting in 25 frames te doen. Zo kunnen we tot en met april 24 artiesten helpen bij de promotie van bijvoorbeeld hun nieuwe muziek", legt Oortwijn uit.

"Hang Youth eist onmiddelijke verbetering van alles. Jullie hebben 24 uur"

Hang Youth

De bands Hang Youth, MICH en Meetsysteem bijten het spits af. Hun posters zijn inmiddels te zien op strategische plekken in de stad. Vooral de poster van de Amsterdamse punkband Hang Youth valt op vanwege de dwingende tekst: ‘Hang Youth eist onmiddellijke verbetering van alles. Jullie hebben 24 uur’.

Kijk hieronder naar het interview met Abel van Gijlswijk en Kaj Bos van Hang Youth waarin ze uitleggen wat er volgens hun allemaal beter moet.

poster paradiso hang youth - NH Nieuws

Met de politieke punkplaat ‘BOEL AAN DE HAND’ maakte Hang Youth in juni vorig jaar al het album dat 2020 perfect samenvat. Een verzameling van zestien ultrakorte, urgente nummers met titels als ‘JOE ROGAN IS EEN LUL’, ‘KKKLM’ en ‘TOZO 4 IEDEREEN’. Hang Youth houdt hiermee naar eigen zeggen bewust het midden tussen een kwade tweet, een serieuze punkband en een kunstproject. De frontman is Abel van Gijlswijk, ook bekend als rapper en labelbaas van Burning Fik met Faberyayo. In november gooide  Hang Youth er nog een schepje bovenop met de radicale opvolger ‘ALLES MOET BETER’, waarop het viertal in minder dan veertien minuten achttien furieuze hardcore-poppunk-anthems eruit beukt. De tabaksindustrie, de overheid, Shell, de Belastingdienst; allemaal krijgen ze ervan langs. (bron: Paradiso)

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]