Ga naar Content

Opnieuw harde klappen bij KLM: nog eens 1.000 banen weg

SCHIPHOL - Er verdwijnen dit jaar nog eens 1.000 banen bij KLM. Het gaat om zo'n 500 arbeidsplaatsen bij het cabinepersoneel. Ook vallen er klappen bij de piloten en grondmedewerkers.

Boeing 737's van KLM geparkeerd op Groningen Airport Eelde - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Vorig jaar verdwenen er al 5.000 arbeidsplaatsen bij KLM. Een deel van het personeel vertrok vrijwillig en tijdelijke contracten werden niet verlengd, maar er vielen ook gedwongen ontslagen.

Het vliegverkeer herstelt nu langzamer dan vorig jaar werd aangenomen. KLM schrapt steeds meer vluchten vanwege de geringe vraag naar vliegtickets en dreigt zelfs de hele lange afstandsvloot aan de grond te houden, als de bemanning niet wordt vrijgesteld van de dubbele testverplichting.

Vliegverbod

Vanaf zaterdag komt er een vliegverbod voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en heel Zuid-Amerika. Dat vliegverbod gaat vier weken duren. Het kabinet werkt nog aan een quarantaineverplichting, zodat reizigers en bemanningsleden niet meer zowel een negatieve PCR-testuitslag als een negatieve sneltestverklaring bij zich moeten hebben.

KLM meldt dat er naast de 500 stewards en stewardessen zo'n 100 piloten hun baan verliezen en 200 tot 400 grondarbeidsplaatsen verdwijnen.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]