Alkmaar

NL
V

Politie in woning Koedijk voor reconstructie

21 januari 2021, 14.55 uur · Aangepast 21 januari 2021, 18.14 uur · Door Priscilla Overbeek & Carolien Hensbergen

KOEDIJK - Het Landelijk Video Reconstructieteam is al de hele dag bezig met  een reconstructie in een woning in Koedijk. Het is niet bekend wat de aanleiding van het onderzoek is.

Gespecialiseerd team binnen technische recherche reconstrueert misdrijf in woning Koedijk - Carolien Hensbergen / NH Nieuws

De reconstructie wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd team binnen de afdeling technische recherche van het regiokorps Brabant-Noord, dat voor de politie en het Openbaar Ministerie delicten op video reconstrueert, die worden gebruikt tijdens rechtszaken.

Verslaggever Carolien Hensbergen is ter plaatse en vertelt dat de reconstructie nog moet beginnen. "In de straat staan twee vrachtwagens van de Nationale Politie geparkeerd. De reconstructie gaat zo beginnen, momenteel wordt alles nog in gereedheid gebracht."

Lopend onderzoek

Verschillende buurtbewoners kijken vanachter hun raam toe. Een woordvoerder van de Politie Noord-Holland verklaart dat er een lopend onderzoek gaande is. "We kunnen bevestigen dat het om een reconstructie in een rechercheonderzoek gaat, maar gezien de gevoeligheid van dit onderzoek voor familie en betrokkenen, kan ik er verder nog niks over zeggen."

Levensbedreigende situatie

In oktober en in april vorig jaar zijn er verschillende ambulances met hoge spoed naar de straat gereden, vanwege een mogelijk levensbedreigende situatie in een woning. Of deze ambulanceritten te maken hebben met de zaak, kan de politiewoordvoerder evenmin bevestigen.

Inmiddels is de reconstructie afgerond.

Later mogelijk meer.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]