Ga naar Content

AZ-verdediger Martins Indi voor het eerst tégen Feyenoord: "Ik wil gewoon winnen, that's it"

WIJDEWORMER - Inmiddels is hij een vertrouwd gezicht op het trainingscomplex van AZ maar Bruno Martins Indi is pas sinds drie maanden speler van de Alkmaarse club. De verdediger kijkt met een goed gevoel terug op zijn overstap van het engelse Stoke City naar AZ.

Martins Indi voor het eerst tégen Feyenoord: "Ik wil gewoon winnen, that's it" - NH Nieuws

"Ik ben heel blij hier", zegt Indi. "De jongens hebben me goed opgevangen sinds ik hier ben. Ik pas goed bij de groep. We hebben wel een aantal wedstrijden onnodig gelijk gespeeld maar daarna zijn we vrij stabiel qua resultaten. De jongens ontwikkelen zich allemaal goed en ik ook."

In de lege stadions is de stem van Indi tijdens de wedstrijden vaak te horen. "We hebben een vrij stille groep vind ik. Met mijn persoonlijkheid dan hoor je mijn stem al snel op het veld. We moeten allemaal open staan voor kritiek. Ik denk dat de samenwerking heel goed gaat en dat ik mij daarom ook zo op mijn gemak voel."

"Het zal niet anders zijn qua mentaliteit of passie en kwaliteit. Ik wil gewoon winnen, that's it."

az-verdediger bruno martins indi

De komende wedstrijd is een bijzondere voor Indi. Met AZ neemt hij het op tégen Feyenoord, de club waar hij als voetballer groot werd. "Ik denk dat dat een ander soort emotie meebrengt omdat ik een hele goede tijd heb gehad bij Feyenoord. Ik heb daar mijn hele jeugd doorgebracht. Maar het zal niet anders zijn qua mentaliteit of passie en kwaliteit. Ik wil gewoon winnen, that's it."

Een overwinning zou de Alkmaarders goed uitkomen. Daarmee verstoot het de Rotterdammers van de derde plek. "Feyenoord is een directe concurrent. Het is aan ons om te laten zien dat wij beter dan zij zijn. Met die mindset gaan we daar naar toe en ik heb het volste vertrouwen dat wij daar de drie punten gaan meenemen."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]