Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Le Champion schrapt alle sportevenementen tot de zomer

21 januari 2021, 10.56 uur · Aangepast 21 januari 2021, 11.16 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

ALKMAAR - Sportorganisatie Le Champion in Alkmaar heeft besloten alle sportevenementen tot 1 juni 2021 te annuleren. De organisatie acht het niet realistisch te veronderstellen dat voor deze datum al grote, fysieke sportevenementen voor fietsers, hardlopers en wandelaars verantwoord kunnen plaatsvinden. Deelnemers die in 2020 een kortingscode hebben ontvangen voor de betreffende evenementen die nu weer worden afgelast, krijgen een oplossing geboden.

De 30 van Zandvoort, de Omloop van Zandvoort, Zandvoort Circuit Run, Fiets4Daagse Hoorn, de Oer-IJ Expeditie en de Fiets4Daagse Alkmaar gaan dus niet door. In de periode tot 1 juni zouden ook de Ronde van Noord-Holland en Alkmaar City Run by night plaatsvinden. Voor deze twee evenementen wordt onderzocht of een nieuwe datum later dit jaar wel haalbaar is.

De Wandel4daagse Alkmaar staat als eerste fysieke evenement in de agenda - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

"Straks in maart is de cirkel rond en hebben wij een jaar lang geen fysieke evenementen kunnen organiseren. De eerste grote evenementen die wij vorig jaar moesten annuleren waren onze evenementen in Zandvoort, op en rond het Formule 1 circuit. Nu dient de onwerkelijke situatie zich aan dat deze evenementen opnieuw niet georganiseerd kunnen worden", constateert Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion.

Van der Jagt vindt het bijzonder spijtig dat deze evenementen opnieuw geen doorgang kunnen vinden. "Wij willen niets liever dan mooie evenementen organiseren voor fietsers, hardlopers en wandelaars. Maar wij hebben als grote speler in onze sector ook een voorbeeldrol."

"Wij voelen een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers. Bovendien brengt de beslissing rust en duidelijkheid, zowel extern als intern."

Dit betekent dat het eerstvolgende fysieke evenement op de agenda van Le Champion de Plus Wandel4daagse Alkmaar is, van 16 t/m 19 juni.

Virtuele evenementen

Nu de fysieke evenementen tot 1 juni geen doorgang zullen vinden, blijft de sportorganisatie binnen de regels die mogen, doorgaan met het aanbieden van creatieve, virtuele en vooral verantwoordelijke alternatieven voor fietsers, hardlopers en wandelaars.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]