Ga naar Content

Ajax-trainer Ten Hag: "Veel kansen gehad tegen goed georganiseerd AZ"

ALKMAAR - Ajax-trainer Erik ten Hag bereikte woensdagavond met zijn ploeg ten koste van AZ de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. De oefenmeester van de Amsterdammers wijzigde zijn team op maar liefst acht plaatsen ten opzichte van het duel tegen Feyenoord, maar wist dus alsnog AZ te verslaan met 0-1. 

Ajax-trainer Erik ten Hag: "Veel kansen tegen een goed georganiseerd AZ" - NH Nieuws

"We zijn een ronde verder. Ik heb in de uitvoering hele goede dingen gezien onder moeilijke omstandigheden", doelde Ten Hag op het veld en de wind in Alkmaar. "We hebben veel kansen gehad tegen een goed georganiseerd AZ. We hebben drie keer het houtwerk geraakt en uiteindelijk dus de 1-0. We zijn tevreden. Het was een prima avond." 

"We hebben bovendien het slechtste schema en dat gaat de hele maand zo door"

Ajax-trainer Erik Ten Hag

Veel wijzigingen

Ten Hag voerde acht wijzigingen door ten opzichte van de Klassieker tegen Feyenoord. "We hebben iedereen keihard nodig. We hebben een ontzettend zwaar programma. Ik heb vertrouwen in mijn selectie, maar het was ook gewoon noodzaak. Tegen Feyenoord zaten er een paar volledig doorheen. We hebben bovendien het slechtste schema en dat gaat de hele maand zo door. Vandaar deze maatregel", aldus Ten Hag.

Tekst gaat verder onder de video's

Eindelijk stond Maarten Stekelenburg weer een keertje onder de lat bij Ajax - NH Sport/Edward Dekker

"Het was een paar maanden geleden, maar dat verleer je niet heel snel "

Ajax-keeper Maarten Stekelenburg

Erik ten Hag over juichen Promes en Labyad: "Dat moeten ze niet doen" - NH Nieuws

Knipbeurt

Zakaria Labyad was de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd en zijn manier van juichen was na afloop een punt van discussie. Labyad deed na zijn treffer alsof hij zijn haar aan het knippen was en teamgenoot Quincy Promes deed op zijn beurt alsof hij met een tondeuse over het hoofd van Labyad ging. Dit alles was een reactie op een video die afgelopen week op sociale media verscheen waarin Labyad en Promes een bezoek brachten aan de kapper.

Na afloop van het duel zei Ten Hag dat hij beide speler daarop had aangesproken. "Dat was niet handig. Dat heb ik ze ook verteld. Ze hadden het niet moeten doen", aldus Ten Hag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]