Ga naar Content

Avondklok is slecht nieuws voor avondwinkels: "We gaan het niet redden"

AMSTERDAM - Als het kabinet daadwerkelijk met een avondklok komt, zou dat zomaar de laatste druppel kunnen zijn voor noodlijdende avondwinkels. Dat zegt Omar Aziz van avondwinkel Van Wou in Amsterdam, tenminste.

"Het is erg rampzalig voor ons. We hebben al sinds oktober te maken met een alcoholverbod, en nu er een avondklok aankomt weet ik echt niet wat ik moet doen", aldus Aziz. Hij vertelt dat een groot deel van zijn klandizie na tienen komt, als de supermarkten al gesloten zijn. De invoering van een avondklok zou voor hem dan ook grote problemen opleveren. 

Avondklok? 

Naar alle verwachting kondigen Rutte en De Jonge vanmiddag een avondklok aan. De exacte tijdstippen waarop mensen binnen moeten zijn zijn nog niet bekend, maar volgens ingewijden zal dit waarschijnlijk vanaf 20.30 uur zijn. Voor avondwinkels een bittere pil, omdat zij dus juist het grootste deel van hun omzet in de kleine uurtjes binnenhalen. 

"Als het zo doorgaat, op lange termijn, dan gaan avondwinkels het niet meer redden. We kunnen wel zeggen dat het tot 9 februari gaat duren, maar in België is al sinds oktober een avondklok", aldus Aziz. 

"Ik denk dat het geen nut heeft. Je moet zelf kiezen om afstand te nemen en houden, maar is gewoon een inbreuk op onze grondrechten."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]