Ga naar Content

Bureaustoelen op maat voor de thuiswerkers tijdens corona

GROOTEBROEK - Mimi Lodewijks was een aantal jaar geleden nog niet van plan om het familiebedrijf over te nemen, maar daar kwam verandering in. Op zoek naar leuk en zinvol werk, bleek het familiebedrijf toch te voldoen aan al haar wensen. Inmiddels staat ze zelfverzekerd aan het roer van het bedrijf dat haar ouders uit de grond hebben gestampt.

Foto: NH / pak an doen

"Een dag na de persconferentie begonnen mensen ons al te bellen''

Mimi Lodewijks

Bureaustoelen op maat zijn sinds de lockdown vorig jaar erg populair bij de thuiswerkers. "Een dag na de persconferentie begonnen mensen ons al te bellen", aldus Mimi. Het bedrijf werkt meestal via andere bedrijven, maar door het thuiswerken zijn er veel meer particulieren die aankloppen. Mimi zelf heeft korte benen en armen waardoor de zitting laag moet zijn en de armleuningen hoog. Veel mensen maken de fout door hun stoel en zitpositie, aan te passen aan het bureau. Je moet eerst een goede zitpositie hebben en daar vervolgens het bureau op aanpassen.

Foto: NH / Pak an doen

Het bedrijf uit Grootebroek gaat bij een aanvraag niet over één nacht ijs. Eerst vraagt men naar lengte, gewicht en eventuele zitklachten waarna een uitgebreide meetsessie op de werkplek plaatsvindt. En dat is met de anderhalvemeter-maatregel soms lastig

"Het kenmerk van een goede stoel is dat hij past", legt Lodewijks uit. De hoogte moet goed zijn, de lengte en breedte van de zitting moet kloppen, de rugleuning moet ondersteunen en de armleuning de juiste breedte en hoogte. "De mate van ondersteuning moet daar zitten waar je zou willen zien, zodat iemand met relatief weinig energie rechtop kan zitten", zo doceert de bedrijfseigenaar.

Het beste advies dat Mimi geeft is opmerkelijk voor een producent van stoelen: "Sta regelmatig op, drink een glaasje water en zorg dat je zo min mogelijk zit." Zoals de meeste bedrijven wil ook Mimi Lodewijks wel groter groeien maar het mag niet ten koste gaan van het persoonlijke contact.

Foto: NH / Pak an doen

Overigens twijfelt ze eraan of er wel voldoende mensen zijn die zitklachten serieus nemen. Veel mensen weten niet dat ze zitklachten hebben. "Als we deze groep kunnen bereiken zijn we al een heel stuk verder."

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]