Ga naar Content

Volendam-spits Mulattieri fit genoeg om te starten, Unnerstall onder de lat bij PSV

VOLENDAM - FC Volendam start in de bekerwedstrijd tegen PSV met Samuele Mulattieri in de basis. De Italiaan moest het duel met FC Dordrecht missen vanwege hamstringklachten, maar is fit genoeg om vanaf de aftrap te beginnen.

Samuele Mulattieri viert een doelpunt voor FC Volendam - Foto: Orange Pictures

De opstelling van FC Volendam kent verder weinig verrassingen. Trainer Wim Jonk kiest wederom voor een middenveld bestaande uit Alex Plat, Samir Ben Sallam en Boy Deul. Nick Doodeman en Zakaria El Azzouzi moeten de aanvoer voor spits Samuele Mulattieri zien te verzorgen.

Bij PSV staat doelman Lars Unnerstall voor de gelegenheid onder de lat. Hij is de vervanger van Yvon Mvogo. Verder treedt het elftal van trainer Roger Schmidt in de sterkste opstelling aan tegen FC Volendam.

De Eindhovenaren kennen een grote blessuregevallen. Olivier Boscagli, Cody Gakpo, Mario Götze, Nick Viergever, Yorbe Vertessen, Armando Obispo, Richard Ledezma, Maximiliano Romero en Marco van Ginkel zijn niet inzetbaar.

Opstelling: FC Volendam: Roggeveen; B. Plat, Tol, Van de Ven, Murkin; A. Plat, Ben Sallam, Deul; Doodeman, Mulattieri, El Azzouzi

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Baumgartl, Teze, Max; Sangaré, Rosario, Ihattaren, Madueke, Mauro; Malen

Tekst gaat verder onder tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Oude bekende

FC Volendam trof PSV ruim drie jaar geleden ook al in het bekertoernooi. De ploeg van toenmalig trainer Misha Salden maakte het de eredivisionist bijzonder lastig. Na negentig minuten was het nog altijd 0-0 en pas in de verlenging maakte PSV het verschil. Nick Doodeman was er destijds ook al bij.

Tekst gaat verder onder artikel

Lees ook

Extra uitzending

Via een extra radio-uitzending van NH Sport blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op De Dijk. De aftrap in Volendam is om 21.00 uur. Edward Dekker en Erik-Jan Brinkman doen het wedstrijdverslag.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]