Ga naar Content

Ajax-spits Traoré keert na anderhalve maand blessureleed terug op trainingsveld

AMSTERDAM - Lassina Traoré is hard op de weg terug van zijn bovenbeenblessure. De spits van Ajax trainde dinsdag voor het eerst weer mee met de selectie.

Lassina Traoré scoorde vijf keer tegen VVV - Foto: Pro Shots/Thomas Bakker

In de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-2 verlies) op 5 december verliet de 20-jarige spits geblesseerd het veld met een bovenbeenblessure. Sindsdien kwam hij niet meer in actie voor de Amsterdammers.

Traoré was in de wedstrijden voor zijn blessure in de meeste wedstrijden basisspeler bij Ajax. Hij verwees hij Klaas-Jan Huntelaar (inmiddels naar Schalke vertrokken) en Brian Brobbey naar de bank. In de winterstop trok Ajax Sébastien Haller aan voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro. Daarmee lijkt de kans op speeltijd voor de Burkinees een stuk geringer geworden.

Tekst gaat verder onder tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Transfer

Door de komst van Haller werd volop gespeculeerd over een winters vertrek van Traoré. De spits ligt nog tot en met de zomer van 2022 vast in Amsterdam, maar stond vanwege zijn indrukwekkende fysiek in de belangstelling van Wolverhampton Wanderers en West Ham United. Ajax heeft hem inmiddels laten weten dat hij niet weg mag deze transferperiode.

De bekerwedstrijd tegen AZ van komende woensdag lijkt nog te vroeg de komen voor Traoré.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]