Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Slachtoffer zoekt en vindt helper na auto-ongeluk: 'Ik ben heel blij met mijn heldin'

19 januari 2021, 20.11 uur · Aangepast 20 januari 2021, 14.51 uur · Door Maarten Edelenbosch

VENHUIZEN - Via Facebook probeerde Ingrid Floor de hardloopster te achterhalen die haar en haar man Wim redde nadat ze door een aanrijding in de sloot waren beland. En met succes. Want de hardloopster, die Barbara Boendermaker heet, is gevonden. 

Inter Visual Studio / Danielle Rood

"Ik ben zo blij dat ik haar heb gevonden", zegt Ingrid tegen NH Nieuws. "Ik vind het zo dapper dat ze zoiets heeft gedaan." Haar redder Barbara is blij dat ze heeft kunnen helpen, al is ze ook verbaasd door de reacties.. "Ik ben blij dat ik heb kunnen helpen. Ik krijg nu veel berichten dat ik dapper was en dat het een heldendaad was. Maar ik vind het redelijk normaal eigenlijk", vertelt ze nuchter.

Terug naar 12 januari. Ingrid en haar man Wim zijn aan het rijden, maar zien bij de Burgemeester J. Zijpweg in Venhuizen een auto van rechts over het hoofd. "Mijn man had voorrang moeten verlenen, maar door het zonnetje zag hij de auto niet. Opeens zag ik wat in m'n ooghoek en toen was er een enorme klap en voor ik het wist lagen we in de sloot."

Barbara loopt op dat moment nietsvermoedend hard als ze achter haar een harde knal hoort. "Ik schrok niet eens, en ging gelijk het water in om te helpen. Al hadden ze het zonder mij ook wel gered." 

Deur gaat eerst niet open

Wim kan op eigen kracht uit de auto komen, maar de deur van Ingrid zit muurvast. ". Het was heel heftig in de sloot, het was zo'n harde klap. Barbara heeft me toen echt getroost en moed ingesproken, want ik moest zo huilen." Barbara vervolgt. "Ze kon uiteindelijk via de bestuurderskant uit de auto komen, en ik heb haar geholpen om op de kant te komen. Ook de andere auto was total loss, daar heb ik ook nog geholpen totdat de hulpdiensten kwamen."

Tekst gaat onder de foto verder.

Barbara Boendermaker redt slachtoffers van ongeluk in Venhuizen - Barbara Boendermaker/Leefjesterk.nl

Daarna vertrekt ze. "Ik heb ze sterkte gewenst, en ben opgepikt door mijn man. Want ik had een nat pak." Ingrid wilde dolgraag in contact komen en plaatste op aanraden van haar dochter een oproep op Facebook. "In de adrenaline was ik het vergeten te vragen, en daarna lag ik in de ambulance." Vandaag hebben de twee al contact gehad "We hebben gebeld, en donderdag ga ik haar bloemen brengen", aldus Ingrid. "Heel erg leuk", reageert Barbara. "Achteraf wil je toch wel weten hoe het gaat met ze. Dan hoop je dat het goed met ze gaat."

Quote

Politie zei dat het ook heel anders had kunnen aflopen

Ingrid Floor, slachtoffer ongeluk

Wonder boven wonder zijn Ingrid en haar man er redelijk goed vanaf gekomen. "Ze hebben ons uitgebreid onderzocht, en alles was goed. Ik heb zwaar gekneusde ribben en een enorm ei op m'n scheenbeen. En mijn man heeft last van zijn rug. De politie zei ook dat het goed is dat we een grote auto hebben. Anders hadden we over de kop gevlogen en hadden we dit wellicht niet na kunnen vertellen. De andere auto reed heel hard. Er waren geen remsporen, volgens getuigen reed hij wel boven de 100 kilometer per uur. Anders was het ook niet zo'n enorme impact geweest", vertelt Ingrid. 

Hoe het met de twee slachtoffers uit de andere auto gaat is nog onduidelijk. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ook de oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]