Ga naar Content

Zorgwoningen en andere woningen op Blaricums ziekenhuisterrein

BLARICUM - Als het Tergooiziekenhuis over twee jaar de deuren sluit in Blaricum, komen er zorg- en andere woningen op het terrein voor terug. Dat meldt DHG, dat sinds april vorig jaar eigenaar is van het ziekenhuisterrein. 

Foto: Tergooi

Het Tergooiziekenhuis vertrekt vanaf 2023 uit Blaricum op met de Hilversumse vestiging samen verder te gaan in een nieuw ziekenhuis dat momenteel gebouwd wordt. Het achterliggende idee daarvan is dat alle takken van zorg op één centrale locatie worden samengevoegd. 

Het ziekenhuis en het de grond waarop het pand staat werd afgelopen voorjaar al verkocht, Tergooi huurt het tot het vertrek naar het nieuwe ziekenhuispand terug van de koper. 

Als het ziekenhuis straks verdwijnt komen er zorgwoningen voor terug, zo stelt DHG. Met de komst van zorgwoningen wordt voldaan aan de wens van Blaricum zelf. Daarnaast komen er dus ook andere woningen. Ook dat was een wens van Blaricum waar de koper aan wil voldoen. Ook Tergooi vertrekt overigens niet helemaal: naar alle waarschijnlijkheid komt er ook een zorgcentrum op het terrein.

Ontwikkelvisie 

Hoeveel woningen er komen op het ziekenhuisterrein is nog niet bekend. Er wordt nu gestart met het maken van een zogeheten 'ontwikkelvisie' voor de plannen. Daardoor is ook nog niet duidelijk hoe alles er precies uit gaat zien. "In de ontwikkelvisie zal worden onderzocht hoe de bijzondere kwaliteiten van deze locatie kunnen worden benut om daarnaast een bruisende nieuwe locatie te realiseren met een mix van functies", zo stelt DHG.

De komende tijd worden er gesprekken gevoerd met enkele betrokkenen. Halverwege dit jaar moet er meer bekend worden over de plannen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]