Ga naar Content

Opnieuw raak in Risdam-Noord: politie kamt Zwaagse wijk uit na gewapend conflict

ZWAAG - De politie zoekt vanavond in de wijk Risdam-Noord naar twee jongeren die vanavond op straat een conflict met elkaar hebben uitgevochten. Een van de verdachten zou aan de Kosterstuin mogelijk met een (vuur)wapen hebben gedreigd. 

Foto: Inter Visual Studio

Dat bevestigt de politie tegenover NH Nieuws. Agenten staan 'tactisch' opgesteld bij uitvalswegen van de wijk, zo laat een woordvoerder weten. "Om te voorkomen dat ze de wijk uitvluchten." 

Uit een burgernetmelding blijkt dat het om twee 17-jarige jongens gaat, van wie één wit en de ander getint. De getinte jongen draagt een zwarte sjaal, de ander draagt ook donkere kleding en heeft een normaal postuur. Mogelijk is één van hen in gezelschap van een blond meisje.

Zoektocht

Opvallend is dat ze allemaal natte voeten hebben, aldus de burgernetmelding waarin wordt opgeroepen naar het drietal uit te kijken. Met man en macht wordt momenteel naar het drietal gezocht, waarbij ook een helikopter wordt ingezet. Tot nog toe zonder resultaat.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het is niet de eerste keer dat de Kosterstuin deze maand het toneel is van geweld. Zo werden buurtbewoners afgelopen vrijdag in alle vroegte opgeschrikt door een ruzie tussen twee mannen waarbij een schot werd gelost. Volgens buurtbewoners zou een van die mannen een 40-jarige buurtbewoner zijn die betrokken is bij de motorclub MC Hardliners. 

Foto: Inter Visual Studio

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook