Ga naar Content

FC Volendam-aanvaller Nick Doodeman op herhaling tegen PSV

VOLENDAM - Het was druk vandaag bij de training van FC Volendam. De media rukten niet uit vanwege het 0-0 gelijkspel tegen FC Dordrecht, maar omdat de Volendammers dinsdagavond in de KNVB-beker PSV treffen.  

Nick Doodeman (r) in duel met Mauro Junior - Foto: Pro Shots/Thomas Bakker

Ruim drie jaar geleden speelde FC Volendam eveneens in het bekertoernooi tegen PSV. Het werd toen na verlenging 0-2. De enige speler in de huidige selectie die er toen ook bij was, naast de geblesseerde Kevin Visser, is Nick Doodeman. De aanvaller miste destijds bij een 0-0 stand een mooie kopkans.

Tekst gaat verder onder de video

Nick Doodeman treft PSV voor de tweede maal in de beker - NH Sport/Edward Dekker

"Koppen is niet mijn specialiteit helaas"

FC Volendam-speler Nick Doodeman

Samuele Mulattieri keert normaal gesproken terug in de basis verklapte trainer Wim Jonk na afloop van de training. "Als het goed is wel,  ja." De Italiaan had wat hamstringklachten waardoor hij het duel tegen FC Dordrecht moest missen. "We moeten nog wel even kijken of hij niet te veel naweeën heeft van de training, want dit is de eerste training dat-ie weer vol meedoet." Giannis Iatroudis verhuist daardoor weer naar de bank.

Tekst gaat verder onder de video

FC Volendam-trainer Wim Jonk over PSV - NH Sport/Edward Dekker

"Je moet altijd uitgaan van de mogelijkheden en zwaktes die een tegenstander jou biedt"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Martijn Kaars keerde na een blessure terug op het trainingsveld. Jonk: "Die zou kunnen starten. Hij heeft alles gedaan, dus dat ziet er goed uit. Hij is een speler die wel raad weet met ruimtes", zinspeelde de Volendammer op de mogelijkheid om hem tegen PSV vanaf de aftrap te laten beginen. Kaars droeg echter géén hesje op de training; Jonk gunde dat aan Zakaria el Azzouzi. Met uitzondering van de spitspositie kiest Jonk tegen PSV dus voor dezelfde spelers als vrijdag aan de Krommedijk.

Franco Antonucci liet zich nog niet op het veld zien. De Belg is nog altijd niet fit en moet daarom dit bekerduel aan zich voorbij laten gaan. 

De 33-jarige Boy Deul is dinsdagavond wel van de partij. De aanvoerder is aan een sterk seizoen bezig en maakt zich ondanks de teleurstellende 0-0 bij Dordrecht niet al te druk over de kracht van PSV. 

Tekst gaat verder onder de video

Kijkt Boy Deul nu anders naar PSV? - NH Sport/Edward Dekker

"Als een ploeg druk op ons zet, gaan wij beter voetballen"

FC Volendam-aanvoerder Boyd Deul

De aftrap bij FC Volendam - PSV is dinsdagavond om 21.00 uur. NH Sport doet in een extra radio-uitzending live verslag van het duel. Edward Dekker en Erik-Jan Brinkman zijn de verslaggevers.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]