Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Achtergelaten 'drugspakket' bij bureau veroorzaakt klachten bij agenten Den Helder

18 januari 2021, 16.10 uur · Door Redactie

DEN HELDER - Een achtergelaten pakket met daarin vermoedelijk verdovende middelen in poedervorm heeft vanmiddag kort na het middaguur bij het politiebureau in Den Helder voor flinke consternatie gezorgd. Toen twee agenten het pakket openden, kregen zij last van hun huid en ogen.

AS Media

Daarop werd de brandweer gebeld om het pakket weg te halen, laat een politiewoordvoerder aan NH Nieuws weten. De politie gaat ervan uit dat het om verdovende middelen gaat, maar laat dat nu onderzoeken door forensisch rechercheurs. Ook wordt onderzocht of de vermoedelijke verdovende middelen, of een andere stof, de oorzaak waren van de brandende ogen en huidirritatie bij de agenten.

Afzender onbekend

De agenten zijn nagekeken door ambulancepersoneel en maken het goed, aldus de woordvoerder. Waar de vondst exact is gedaan, wil ze in het belang van het onderzoek niet kwijt. Onderzocht wordt wie het pakket bij het politiebureau aan de Bastiondreef heeft achtergelaten. Getuigen die iets hebben gezien, wordt gevraagd dat met de politie te delen.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]