Ga naar Content

Demonstranten: "Ze noemen ons complotgekkies, maar het is kritisch nadenken"

"Ik sta hier omdat de regels meer kapot maken dan ze goed doen," aldus een dame vanmiddag tegen de verslaggever van NH Nieuws terwijl ze aan het demonstreren is op het Museumplein. "Heel veel van deze mensen worden als corona-ontkenners neergezet, maar dat zijn ze absoluut niet," reageert ze fel. Zij is één van de 2.000 demonstranten die vandaag haar onvrede uitte over de coronaregels. NH Nieuws vroeg de demonstranten waarom ze naar het plein zijn gekomen. 

Foto:

"Ze noemen ons complotgekkies, maar eigenlijk is het gewoon kritisch nadenken. Stel bij alles vragen!", roept ze de kijkers op.

"Wat er nu gezegd wordt over wat het coronavirus doet met ons...ik denk dat het virus van angst iets kapot maakt wat veel dieper zit. En ik weet niet of je daar dan nog wel van terug kan komen", zegt een andere bezorgde dame.

Tekst loopt door onder de video.

"Wij zijn geen complotgekkies, maar mensen die kritisch nadenken" - NH Nieuws

Een andere vrouw zegt het in iets andere bewoordingen: "Ik ben het helemaal zat." Ze klinkt verdrietig wanneer ze uitlegt wat haar dwars zit. "Zaken gaan kapot, mensen gaan stuk. Ik heb een aantal mensen van dichtbij verloren."

Een man met een kartonnen protestbord in zijn hand vindt het helemaal niet nodig om de hele maatschappij vanwege corona plat te leggen. "Laat staan de hele bevolking in te enten."

Tekst loopt door onder de video.

Demonstranten op het Museumplein - NH Nieuws

Hij vertelt wat hij vandaag heeft gezien: "We zagen van kilometers afstand politiewagens en agenten zich verzamelen. Toen we op het plein waren, stond daar een grote auto met een waterkanon en een heel peloton ruiters." Een vrouw die naast hem staat zegt dat ze keihard ging rennen omdat de paarden heel hard kwamen aanlopen. 

Een andere vrouw vertelt: "Ik heb de ME op mij zien komen afrennen. Ik heb hun even een aantal wetsartikelen naar het hoofd gegooid." Zij vertelt verder dat ze vond dat de ME en agenten provocerend naar de demonstranten waren. 

Het rennen en de paarden maakten bij alle ondervraagden veel indruk. Een van hen vertelt: "Ik kreeg zelfs een klap en er werd geschreeuwd dat we er niet mochten staan. Maar we deden helemaal niets!"

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]