Ga naar Content

Huntelaar ontbreekt in Klassieker, Timber krijgt voorkeur boven Schuurs

AMSTERDAM - Erik ten Hag kiest in de Klassieker (aftrap 16.45 uur) voor Jurriën Timber als centrale verdediger. Hij verwijst Perr Schuurs naar de bank en vormt samen met Daley Blind het duo achterin. Klaas-Jan Huntelaar behoort niet tot de selectie vanwege een kuitblessure.

Foto: Orange Pictures / Lars Smook

De keuze voor Timber is enigszins opvallend. Tegen FC Twente (1-3) viel de centrale verdediger uit met kramp. De 19-jarige verdediger is voor het duel met Feyenoord fit genoeg om te starten. "Ik verwacht dat Feyenoord een bewegelijke linkerkant heeft. Dan is Timber beter in het doordekken en korter aan de grond", verklaart trainer Erik ten Hag de keuze bij ESPN.

Verder zijn er weinig bijzonderheden in de basiself van de Amsterdammers te bespeuren. Het enige opvallende is dat Klaas-Jan Huntelaar helemaal niet bij de selectie zit. De spits, die naar verluidt na de wedstrijd zijn vertrek naar Schalke 04 bekend maakt, zou een lichte kuitblessure hebben opgelopen. "Helaas niet beschikbaar", verzucht Ten Hag, die verder niet wil ingaan op zijn mogelijke transfer naar Duitsland. "We zijn bezig met Feyenoord. Daar houden we ons niet mee bezig."

Ook Mohammed Kudus zit niet bij de wedstrijdselectie. "Hij voelt zich nog niet helemaal comfortabel. Hij heeft de afgelopen dagen wel weer getraind."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Aanwinst op de bank

Bij Feyenoord staat Nicolai Jørgensen in de spits. Daarmee zet trainer Dick Advocaat de kersverse aanwinst Lucas Pratto op de bank. Oud-AZ'ers Steven Berghuis en Ridgeciano Haps vormen de vleugelaanvallers van de Rotterdammers.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Timber, Blind, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch, Promes; Antony, Haller, Tadic

Opstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Diemers; Berghuis, Jørgensen, Haps

 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]