Ga naar Content

Gerelateerde videos

Werkzaamheden Waterfront in volle gang: "Mooie investering in onze gemeente"

AALSMEER - Het surfeiland aan de Westeinderplassen in Aalsmeer wordt flink onder handen genomen. De werkzaamheden voor het verlengen van de pier en het vergroten van het recreatiestrand zijn in volle gang bezig. Vooralsnog staat de opening van het hernieuwde recreatiegebied gepland voor aankomende zomer. 

Wethouder Bart Kabout benadrukt dat de uitbreiding van het strand in de eerste plaats wordt gedaan voor inwoners van Aalsmeer. "Die maken er ook heel veel gebruik van. Uiteraard zal het ook mensen van de omliggende plaatsen mensen trekken, maar het is in de eerste plaats bedoeld voor onze eigen inwoners."

Berry van Oostrom is uitvoerder van de werkzaamheden en neemt ons mee naar de schepen die werken aan het project. Hij legt uit dat het aanleggen van een zandstrand op de veengrond van de Westeinderplassen geen eenvoudige klus is. "De uitdaging is dat we hier een slappe ondergrond hebben, waardoor je een specifieke werkwijze moet hanteren om goede kwaliteit te leveren." Het zand wordt laag voor laag gestort, zodat het gestorte zand op zijn plek blijft liggen.

Tekst gaat verder na de foto

Foto: NH Nieuws / Jasper Leegwater

De plannen voor het Aalsmeerse Waterfront werden niet zonder slag of stoot goedgekeurd. Bewoners van de naastgelegen wijk Hornmeer maakten zich onder andere zorgen over nog verder toenemende parkeerdruk bij uitbreiding van het strand. 

Uiteindelijk stemde de gemeenteraad na enkele aanpassingen unaniem voor de aanleg van het Waterfront. Een van die aanpassingen is het realiseren van een 'Kiss and Ride-strook'. Wethouder Kabout legt uit hoe dat werkt. "Ideaal voor als mensen met strandspullen en met hun gezin, eventueel kleine kinderen, hier aankomen. Zij kunnen uitstappen en de chauffeur kan doorrijden."

Aan de Bachlaan, even verderop, wordt een nieuw parkeerterrein aangelegd. Hiermee hoopt de gemeente de parkeerproblemen in de Hornmeer de kop in te drukken. 

Nog geen officiële openingsdatum 

Vooralsnog is er nog geen officiële openingsdatum vastgesteld voor het Waterfront. De ambitie is om nog deze zomer het vernieuwde recreatiestrand te openen. "Het is natuurlijk een flink project, dus ik zeg het met enige voorzichtigheid, maar dat is wel nog steeds de verwachting", aldus wethouder Kabout. 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]