Ga naar Content

AZ-matchwinner Aboukhlal: "Ik ga 'Lijpe' luisteren en lekker naar huis"

ALKMAAR - Het was een zware avond voor AZ. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag keken de Alkmaarders lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar invaller Zakaria Aboukhlal hielp zijn ploeg met twee treffers toch nog aan een belangrijke overwinning. 

Matchwinner Zakaria Aboukhlal na AZ - ADO - NH Nieuws

"Bij een 0-1 achterstand invallen, dan is het beste scenario voor een aanvaller om twee keer te scoren en 2-1 te winnen. Gelukkig gebeurde dat vandaag", aldus een tevreden Aboukhlal, die al weet voor muziek hij gaat draaien in de auto naar huis. "Ik ga 'Lijpe' luisteren en lekker naar huis", glimlacht de aanvaller. 

"Die jongens schieten de bal niet expres naast of tegen de keeper"

AZ-TRAINER PASCAL JANSEN OVER GEMISTE KANSEN

De eerste helft stond vooral in het teken van de gemiste kansen aan de kant van AZ. Myron Boadu was er twee keer dichtbij en ook Albert Guðmundsson kreeg een grote kans. "Die jongens schieten die ballen niet expres naast of tegen de keeper. Maar het is wel een gegeven die eerste helft", aldus AZ-trainer Pascal Jansen. 

Tekst loopt door onder video

AZ-trainer Pascal Jansen na AZ - ADO - NH Nieuws

Dat uiteindelijk de bevrijdende trefffer van de schoen van invaller Aboukhlal kwam, zorgde voor een grote opluchting bij Jansen. "De moeizaamheid ligt op de loer in de tweede helft. Dan is het extra lekker dat je hem toch nog binnensleept met 2-1", sluit hij af. 

Invalbeurten 

De laatste weken moet Aboukhlal het vooral doen met invalbeurten. Met zijn twee goals tegen ADO geeft de aanvaller zijn visitiekaartje af voor de komende wedstrijden. Deze maand speelt AZ namelijk twee keer tegen Ajax (één voor de beker) en tegen Feyenoord. "Ik wil iedere wedstrijd negentig minuten spelen. In ieder geval starten.  Hopelijk maak ik het de trainer hiermee zo moeilijk mogelijk", aldus de aanvaller. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]