Korfballers Blauw-Wit trekken in doelpuntrijke wedstrijd aan kortste eind

PAPENDRECHT - De korfballers van Blauw-Wit zijn zaterdagmiddag in de eerste speelronde van de Korfbal League tegen een nederlaag aangelopen. PKC was met 36-27 te sterk voor de Amsterdammers.

Samenvatting PKC - Blauw-Wit - NH Sport/Edward Dekker

In de eerste helft werd er door beide ploegen lustig op los gescoord. Blauw-Wit kon scorend lang mee met de negenvoudig landskampioen PKC. Desondanks keek Blauw-Wit aan het einde van de eerste helft wel tegen een achterstand aan van vijf doelpunten: 20-15. Met name de vrouwen van PKC waren goed op schot voor de thuisploeg uit Papendrecht. Zij scoorden voor de pauze liefst elf keer.

Trainer Gerald Aukes mikt op een plek bij de eerste vier - NH Sport/Edward Dekker

"Ik ben wel tevreden hoe ons team vandaag strijd heeft geleverd"

AKC Blauw-Wit-trainer Gerald Aukes

In de tweede helft probeerde Blauw-Wit nog wat aan de achterstand te doen, maar uiteindelijk werd deze alleen maar groter. PKC liep in het tweede bedrijf uit naar een verdiende 36-27 overwinning. Topschutters bij de Amsterdammers waren Jeffrey Huibers, Momo Stavenuiter, Randell van der Steen en Loraine Vissers. Zij scoorden allen vijf keer. Voor PKC werd Jelemer Jonker met zeven treffers topscorer.

Momo Stavenuiter mist de teambuilding in coronatijd - NH NSport/Edward Dekker

"Ik denk dat wij mogen uitspreken dat we top-4 willen spelen. Daar gaan we voor"

AKC Blauw-Wit-speler Momo Stavenuiter

Koog-Zaandijk

Provinciegenoot KZ kende een betere start van de Korfbal League. De korfballers uit Koog-Zaandijk wonnen, ondanks het gemis van international Esther Cordus, hun eerste wedstrijd met 16-26 bij promovendus Oost-Arnhem. Halverwege stond het 7-11. Volgende week treft KZ in de eigen sporthal PKC.

Groen Geel

De derde Noord-Hollandse ploeg in de Korfbal League beet in Gorredijk in het stof. LDODK bezorgde de ploeg uit Wormer een 23-18 nederlaag. Bij rust was het 12-7. Het gat was halverwege mede zo groot doordat Groen Geel drie strafworpen miste. Zaterdag speelt Groen Geel thuis tegen Oost-Arnhem.