Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Hovocubo-trainer Van Dijk na uitschakeling: "Gevoel van trots overheerst"

16 januari 2021, 17.30 uur · Aangepast 16 januari 2021, 18.03 uur · Door Frank van der Meijden

ALCALA DE HENARES - Hovocubo werd zaterdagmiddag in Spanje uitgeschakeld in de UEFA Futsal Champions League. De Hoornse zaalvoetbalploeg verloor tegen titelkandidaat Inter FS met 6-2. Na afloop was Hovocubo-trainer aan de ene kant trots op zijn ploeg, maar overheerste er ook een naar gevoel vanwege een schijnbaar onterechte rode kaart voor doelman Dave Stet.

De reactie van Hovocubo-trainer Sander van Dijk na de uitschakeling in de Champions League - NH Nieuws

"Ik ben ondanks de uitschakeling wel supertrots op mijn ploeg", vertelde Hovocubo-trainer Sander van Dijk in een eerste reactie na afloop van de wedstrijd. "We hebben natuurlijk heel weinig wedstrijdritme en we hebben het alsnog tot de eindfase kunnen volhouden. Daarom overheerst vooral een trots gevoel."

Quote

"Misschien was de arbitrage onder de indruk van het 'grote' Inter FS"

Hovocubo-trainer Sander van Dijk

Inter FS, het 'Real Madrid van het zaalvoetbal', werd na drie minuten in het zadel geholpen door een discutabele rode kaart. "Dat zijn kleine dingen die misschien een beetje moeten meezitten. Misschien was de arbitrage onder de indruk van het 'grote' Inter FS. Wij zijn amateurs uit Nederland en spelen tegen full-time professionals uit Spanje. Als we wat meer geluk hadden gehad in de afronding was de stand misschien wat dragelijker geweest", concludeert Van Dijk. 

Tekst gaat verder onder de video

De reactie van Hovocubo-aanvoerder Mats Velseboer na de uitschakeling in de Champions League - NH Sport

Hovocubo-aanvoerder Mats Velseboer kon zich vinden in de woorden van zijn trainer over de vroege rode kaart. "Dave Stet is ook nog mijn maatje en we komen uit hetzelfde dorp. Het voelde aan als onrecht, maar je kan er zo weinig mee. We moesten door", aldus Velseboer.

Velseboer baalde dat er niet meer in zat voor Hovocubo. Velseboer: "In de rust zeiden we tegen elkaar dat er nog meer in zat. Ik sta hier nu wel met een ontevreden gevoel. Maar dat is daarnaast ook een compliment naar de ploeg toe denk ik."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]