Zaalvoetballers Hovocubo uitgeschakeld in Champions League door Spaanse grootmacht

ALCALA DE HENARES - De zaalvoetballers van Hovocubo zijn er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de laatste zestien te bereiken van de UEFA Futsal Champions League. De Hoornaars verloren in Spanje met 6-2 van vijfvoudig eindwinnaar Inter FS.

Darri met Hovocubo in actie tegen Inter FS - Foto: Helenboto

De regerend Spaans landskampioen Inter FS was van tevoren de torenhoge favoriet. Hovocubo wist dat het in Spanje voor een loodzware opgave stond en tot overmaat van ramp kreeg de ploeg van Sander van Dijk al binnen drie minuten een discutabele rode kaart te verwerken. Doelman Dave Stet toucheerde volgens de arbitrage de bal buiten zijn doelgebied met de hand en moest daarom voortijdig gaan douchen.

In de vrije trap die daarop volgde moest Levie Rood, de vervanger van Stet, gelijk al het openingsdoelpunt van de wedstrijd incasseren. Eric Martel schoot de Spanjaarden uit de vrije trap op voorsprong. Een kleine tien minuten later moest Hovocubo opnieuw een treffer toestaan. Na een fout van aanvoerder Mats Velseboer kon Bruno Iacovino alleen op doelman Rood afgaan en de score verdubbelen. Niet veel later maakte Fernando ook nog eens de 3-0 voor de Spanjaarden.

Klein sprankje hoop

Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kon Hovocubo eindelijk iets terug doen. Hicham Aklalouch bracht een klein beetje hoop terug bij de Hoornse ploeg door de 3-1 ruststand op het bord te zetten.

Tekst gaat verder onder de foto

Younes Daari en Faisel Mellah van Hovocubo - Foto: Livestream Hovocubo

Na de rust controleerden de Spanjaarden de wedstrijd en loerde Hovocubo vooral op de tegenaanval. Inter FS kwam het sterkst uit de kleedkamer en wist opnieuw snel te scoren en zo de 4-1 te maken. Direct na de Spaanse treffer kon Mats Velseboer zijn fout uit de eerste helft goedmaken door nu zelf te profiteren van een fout bij de Spanjaarden. De aanvoerder snoepte de bal af van een verdediger en was koelbloedig in de afronding: 4-2.

Einde avontuur

Na de treffer van Velseboer probeerde Hovocubo nog met een aantal verwoede pogingen dichterbij de Spanjaarden te komen. Dit was echter tevergeefs. Hovocubo ging va-banque spelen en daardoor liep het volwassen spelende Inter FS uiteindelijk via de tegenaanval uit naar een 6-2 eindstand. Door de nederlaag is Hovocubo uitgeschakeld in de UEFA Futsal Champions League.