FC Volendam stelt teleur met gelijkspel in Dordrecht

DORDRECHT - FC Volendam heeft vrijdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Dordrecht. De ploeg van trainer Wim Jonk stelde met name in de tweede helft teleur op bezoek bij de nummer negentien van eerste divisie.

Zakaria El Azzouzi komt niet voorbij keeper Swolfs van FC Dordrecht - Foto: Orange Pictures / Yannick Verhoeven

FC Volendam begon aan het duel in Dordrecht met Giannis Iatroudis in de basisopstelling. Het opstellen van de Griekse spits ging ten koste van Samuele Mulattieri die niet helemaal fit was. Met Iatroudis in de punt van de aanval ging Volendam snel op zoek naar doelpunten tegen de nummer negentien van de eerste divisie.

Doelpunten blijven uit

De grootste kans in het eerste half uur was voor de ploeg van trainer Wim Jonk. Een mooie aanval kwam terecht bij Boy Deul maar het geplaatste schot van de aanvoerder spatte uiteen op de paal. FC Volendam was heer en meester in de eerste helft en ging steeds nadrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt. Doelpunten bleven vooralsnog uit maar het overwicht resulteerde wel in een aantal goede mogelijkheden. Allereerst werd een ingestudeerde hoekschop over geschoten door Alex Plat en niet veel later was de inzet van Nick Doodeman met de binnenkant van de voet te slap om keeper Anthony Swolfs van FC Dordrecht te verontrusten.

Alex Plat wordt neergehaald door Jari Schuurman van FC Dordrecht - Foto: Orange Pictures / Yannick Verhoeven

In de tweede helft waren de intenties van FC Volendam duidelijk zichtbaar. De Wijdbroeken drongen FC Dordrecht ver terug tot op de eigen helft en probeerden een doelpunt te forceren. Een stift van Alex Plat na 55 minuten was eigenlijk de gevaarlijkste inzet na de rust en daardoor bleef FC Dordrecht lang in de wedstrijd.

Onmachtig

Vreemd genoeg leek na een uur spelen de tank bij FC Volendam leeg te raken. Het ontbrak aan venijn in de Volendamse aanvallen en het baltempo was te laag om Dordrecht pijn te doen. Volendam had in het laatste half uur nog steeds het meeste balbezit maar kwam niet tot een uitgespeeld kans. Dordrecht daarentegen loerde op een foutje van Volendam.

Ondanks dat FC Volendam nog alle wissels toepaste voor een slotoffensief, lukte het in het restant van de wedstrijd niet meer om een doelpunt te maken. Ook Dordrecht was niet meer bij machte om de defensie van de Volendammers te verrassen waardoor de wedstrijd eindige in een voor FC Volendam teleurstellende 0-0.

Door het gelijkspel blijft FC Volendam voorlopig op de zesde plaatst staan in de eerste divisie. Aanstaande dinsdag spelen de manschappen van Wim Jonk tegen PSV in de achtste finale van de KNVB-beker. Dat duel is live te horen op NH Radio.

Opstelling FC Dordrecht: Swolfs; Hobbel, Aktas, Muringen, Bilek, Vliet; Jansen, Vermeulen, Schuurman; Dos Santos (Dos Santos/79), Agrafiotis (Vicario/85)

Opstelling FC Volendam: Roggeveen; B. Plat, Tol, Van de Ven, Murkin (Eerdhuijzen/62); A. Plat, Deul, Ben Sallam (Panka/73); Doodeman (Maloney/80), Iatroudis(Johnson/73), El Azzouzi (El Kadiri/62)