Ga naar Content

Telstar-aanwinst Kökcü: "Blij om terug te zijn in Nederland"

VELSEN-ZUID - Telstar wist zich afgelopen week te verzekeren van de diensten van Ozan Kökcü. De 22-jarige middenvelder tekende een contract voor een half jaar bij de Witte Leeuwen en is vooral blij om weer terug te zijn op de Nederlandse velden.

Kökcü: "Ik wilde weer terug naar de Nederlandse velden" - NH Sport / Rob Wanst

"Ik ben blij om terug te zijn in Nederland. Ik heb gekozen voor Telstar omdat ze mooi voetbal spelen en kwaliteit in de ploeg hebben", zei Kökcü na afloop van de laatste training voor het duel van Telstar tegen TOP Oss. "Ik heb hier in de jeugd gespeeld en ik ken de club dus goed. Ik hoop dat het een mooi half jaar wordt."

Bewuste keuze

De 22-jarige middenvelder wordt gehuurd van Sabah FK uit Azerbeidzjan. "Ik speelde wel gewoon wedstrijden bij mijn vorige club, maar ik ben hier gekomen om weer op de Nederlandse velden te spelen. Ik denk dat dit een niveau hoger is en het kan mij helpen in mijn ontwikkeling. Het was een bewuste keuze om naar Telstar te komen", vertelt de oudere broer van Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü.

Tekst gaat verder onder de video

Jonker: "Kökçü is een echte creatieve dribbelaar" - NH Nieuws

Creatieve dribbelaar

Telstar-trainer Andries Jonker is blij met zijn nieuwe aanwinst en hoopt de middenvelder zo snel mogelijk te kunnen gaan gebruiken. "Sinds het vertrek van Elayis Tavşan hadden we behoefte aan een creatieve dribbelaar en dat is Ozan", vertelt Jonker. "Het papierwerk is nog niet helemaal in orde. Als dat zover is dan hoop ik hem mee te kunnen nemen voor de wedstrijd tegen TOP Oss."

Zaterdag speelt Telstar om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen TOP Oss.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]