Ga naar Content

Nationale Tulpendag: 'tulpen drive-thru' in Slootdorp in plaats van tulpen op de Dam

SLOOTDORP - Geen tulpen op de Dam in Amsterdam dit jaar, maar een 'tulpen drive-thru' in Slootdorp, zaterdag tijdens de Nationale Tulpendag. Tulpenkweker Siem Munster probeert er het beste van te maken ondanks de coronamaatregelen. "Normaal sta ik op de Dam, maar morgen kun je gewoon hier langs komen voor een bos tulpen. 

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Het is druk in de werkschuur van tulpenkweker Siem Munster: "Ik moet snel door, want de tulpen moeten wel klaar staan als jullie morgen komen." De vloer is aangeveegd, de tafels staan klaar en de route voor 'tulpen drive thru' is uitgestippeld. Er staat zelfs een molen in de schuur voor een oerhollandse sfeer.

De bloementeelt gaat al bijna een jaar gebukt onder de coronacrisis. Afgelopen jaar zijn veel tulpen en andere voorjaarsbloemen vernietigd, omdat ze nergens verkocht kunnen worden. Inmiddels hebben kwekers andere manieren gevonden om de bloemen kwijt te raken. Vandaar de 'drive thru', zegt Siem: "Het blijft maar doorduren en doorduren. Mensen zitten veel binnen en willen toch wat kleur in huis."

Slootdorper viert Nationale Tulpendag met 'tulpen-drive-thru' - NH Nieuws / Jurgen van den Bos

Wie een bos (of meer) tulpen wil kopen kan tussen 11:00 en 16:00 uur terecht bij Siem Munster aan de Wierweg 7 in Slootdorp.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]