Ga naar Content

Eredivisie handbal komt te vervallen, geen promotie en degradatie

ARNHEM - Het Nederlandse Handbal Verbond heeft vrijdag laten weten dat de verschillende nationale handbalcompetities definitief niet meer zullen worden afgemaakt. Door de verlenging van de lockdown tot 9 februari is het volgens het NHV niet meer mogelijk om de competities in huidige vorm op een verantwoorde manier te hervatten. Dit betekent onder meer het einde van het seizoen voor de handbal eredivisie voor vrouwen.

Lotte Prak probeert te scoren voor VZV - Foto: Patrick Hogervorst

Door de verlenging van de huidige Covid-19 maatregelen concludeert het NHV dat het niet meer lukt om de competities op een eerlijke manier af te maken. Door dit besluit komt daarmee voor alle niveaus ook de promotie- en degradatieregeling te vervallen. Dit besluit betekent dus dat de eredivisie voor vrouwen niet zal worden wordt afgemaakt en dat dit het einde van het reguliere seizoen is voor onder andere de Noord-Hollandse clubs VOC Amsterdam, Westfriesland SEW en VZV uit 't Veld. 

HandbalNL League

Wel is er de intentie om met de mannenteams die uitkomen in de HandbalNL League, de hoogste mannencompetitie, het seizoen uit te spelen met een Nederlands kampioen als eindresultaat. Voor Noord-Holland zullen Volendam en Aalsmeer deelnemen aan deze competitie.

Het NHV laat op de eigen website weten de beslissing te betreuren: "Het bondsbestuur is zich bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt, voor alle handballers die niks liever willen dan weer op het veld staan en de trainingen en wedstrijden te hervatten."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]