Ga naar Content

Niet alle ondernemers Bazaar kunnen rekenen op huurkorting: "Kwestie van onderhandelen"

BEVERWIJK - Het is angstvallig stil op de Beverwijkse Bazaar. Bezoekers blijven massaal weg en de stands die nog open zijn, zijn op één hand te tellen. "Ik ben tenminste nog bezig maar voor de omzet hoef ik het niet te doen", vertelt kaasboer Peter Wanters aan NH Nieuws. Hij staat als een van de weinige ondernemers in een verlaten vershal, toch kunnen niet alle ondernemers rekenen op huurkorting. 

Hoe vergaat het ondernemers op de Beverwijkse Bazaar? - NH Nieuws

NH Nieuws vroeg verschillende ondernemers die nog wel open zijn op de Beverwijkse Bazaar, hoe het hun vergaat tijdens de tweede lockdown. 

Kaasboer Wanters komt amper uit de kosten met zijn kaaskraam. "De ene dag ben je wel uit de kosten de andere dag niet. Elke dag is er weer een. De Bazaar is de Bazaar niet meer", verzucht hij. 

Tekst gaat verder na de foto

Kaasboer Peter Wanters in de vershal - Foto: Floris van der Woude / NH Nieuws

Het is zowel voor de ondernemers als voor de Bazaar een enorm moeilijke tijd, vertelt Mariska Roos van de Bazaar. "Wij schelden de huur kwijt als ondernemers dicht zijn. De paar mensen die open zijn krijgen een fikse huurkorting", vertelt Roos.

Toch kan niet elke ondernemer rekenen op huurkorting en verschilt het huurbedrag dat wordt kwijtgescholden per kraam. 

Sidika Yildiz en haar broer Mert in de vershal van de Bazaar - Foto: Floris van der Woude / NH Nieuws

Volle mep 

Sidika Yildiz betaalt nog de volle mep huur voor haar groentekraam. "Wij hebben de Bazaar om korting gevraagd maar er was geen mogelijkheid voor omdat wij gewoon open zijn", vertelt Yildiz. 

"Dat kan, ja. Het is een kwestie van onderhandelen en praten en misschien ook het producttype dat je hebt. Ik zet mijn vraagtekens bij of huurders elkaar altijd eerlijk de huur vertellen", licht Roos toe. 

Betere tijden 

Voor de ondernemers zit er niks anders op dan de lockdown uit te zitten en te wachten op betere tijden. "Je staat er voor je klantjes. Maar de inhoud is weinig", aldus Wanters. 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]