Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Kapper krijgt waarschuwing van handhaving: "Ik ben in de val gelokt"

15 januari 2021, 14.08 uur · Aangepast 15 januari 2021, 18.17 uur · Door Regio Purmerend

PURMEREND - Een kapper uit Purmerend is door de gemeentelijke handhavers op de vingers getikt omdat hij mensen thuis en in een salon knipte. De kapper - die moeilijk Nederlands begrijpt en spreekt- laat aan Regio Purmerend weten dat hij in de val is gelokt door de betreffende handhaver. 

Pixabay

Volgens de handhavers zou de kapper adverteren via social media en doordat er meldingen binnen waren gekomen, hebben zij een afspraak met de kapper gemaakt. "Op het moment van de afspraak bleek dat de kapper inderdaad klanten knipte. Er is een proces verbaal tegen deze kapper opgemaakt."

Tekst gaat door onder bericht

Afgelopen weken kregen wij verschillende meldingen over een kapper die bij mensen thuis, maar ook in de eigen salon...

Posted by Handhaving Purmerend on Thursday, January 14, 2021

De kapper zegt dat hij in de val is gelokt door de betreffende handhaver. "Ik ben verschillende keren gebeld. Ik begreep echter niet precies wat hij wilde, dus heb ik de derde keer verteld dat hij naar de salon moest komen".

Quote

"Ik was niet aan het knippen en was dat ook niet van plan"

Beboete kapper Purmerend

Volgens de kapper schreef de handhaver meteen een boete uit toen hij bij de salon aan kwam. "Toen de degene die belde er was, bleek dat deze van de handhaving was. Ik was echter niet aan het knippen en was dat ook niet van plan. Hij schreef meteen die boete uit. Ik ben gewoon in de val gelokt." 

Reactie gemeente

De gemeente Purmerend laat weten dat de kapper geen boete heeft gekregen maar een proces-verbaal en een waarschuwing. Als hij nog een keer de fout ingaat, krijgt hij wel een geldboete. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]