Ga naar Content

Bram Rood zegt mountainbiken vaarwel: "Tijd het presteren los te laten"

HEERHUGOWAARD - Na een lange carrière zet Bram Rood een punt achter zijn sportieve loopbaan. De 37-jarige mountainbiker werd in 2014 Nederlands kampioen in de marathon discipline in Eijsden.

Foto: eigen foto

"Uiteraard zal ik de mountainbike nog regelmatig pakken", zegt Rood. "Maar het combineren van een gezinsleven met het runnen van mijn eigen bedrijf en meedoen met de nationale mountainbike top is lastig. Daarom is het nu tijd het presteren los te laten."

De afgelopen tien jaar reed de Heerhugowaarder voor het KMC-team. Hij reed wedstrijden over de hele wereld. "Met Axel Bult eindigde ik enkele etappes in de top tien van de Cape Epic en met Gerben Mos pakte ik mooie tweede en derde plaatsen in het eindklassement van de Cape Pioneer. Toch blijft het winnen van de rood wit blauwe trui in Eijsden wel het hoogtepunt", aldus Rood.

"Het is nu tijd om het presteren los te laten"

mountainbiker Bram Rood

Successen

In 2011 was de mountainbiker de snelste man op het strand van Hoek van Holland naar Den Helder. In het buitenland won hij diverse marathons en twee etappes in de Titan Dessert in Marokko (2015). Zijn langste rit, Offroad Finnmark in 2017, duurde bijna drie dagen en wist hij samen met Ramses Bekkenk na 700 kilometer winnend af te sluiten in het Noorse Alta.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]