Ga naar Content

Lasse Schöne traint mee bij Ajax

AMSTERDAM - Een opvallende verschijning op De Toekomst. Lasse Schöne traint vanaf vandaag mee bij Ajax. Schöne liet vorige week zijn contract ontbinden bij het Italiaanse Genoa, waar hij dit seizoen nog geen minuut in het elftal speelde.

Foto: Pro Shots/Kay in 't Veen

De 34-jarige middenvelder zal de komende periode zijn conditie op peil houden in Amsterdam. Schöne traint vandaag mee met Jong Ajax en zal vrijdag waarschijnlijk aansluiten bij het eerste. 

Speeltijd

De kans lijkt klein dat de Deen ook gaat spelen voor Ajax dit seizoen. De voetballer wil na dit seizoen met Denemarken naar het EK. Daarvoor zal hij minuten moeten maken en die kans lijkt klein bij Ajax.

Schöne speelde van 2012 tot 2019 bij Ajax. Daarvoor speelde hij voor sc Heerenveen, De Graafschap en NEC. In de zomer van 2019 maakte de Deen de overstap naar Genoa, waar hij in zijn eerste seizoen basisspeler was en de meeste minuten van de hele selectie maakte. Dit seizoen plaatste de directie hem tot grote verbazing niet op de spelerslijst, waardoor hij niet meer in actie kon komen voor de Italiaanse club.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]