West-Friesland

NL
V

Hulp vragen tijdens de coronacrisis erg belangrijk: "Schroom niet om hulp te vragen"

14 januari 2021, 13.33 uur · Door WEEFF & Thijs Nugter

WEST-FRIESLAND - Hulp vragen als een nuchtere West-Fries, dat is wel een dingetje. Dat ziet ook Auke Abbekerk van het Vrijwilligerspunt West-Friesland. Daarom wil hij namens de organisatie benadrukken, dat er een-op-een hulp beschikbaar is via hun project Hulp Dichtbij. En zeker in deze verlengde lockdown: "Schroom niet om hulp te vragen."

Vrijwilligerspunt

"Hulp vragen is voor de meeste Westfriezen al lastig genoeg. Je merkt zelfs in buurten waar mensen elkaar veel spreken dat hulp vragen lastig is. Aan de buurman vragen of ze even de vuilnisbak buiten willen zetten is soms al een brug te ver", vertelt Auke op WEEFF Radio. "Ook zien we vaak dat de persoon die hulp nodig heeft zelf niet durft te bellen, maar dat dan bijvoorbeeld een thuiszorgorganisatie, buren of zoons en dochters bellen om te vragen of er een vrijwilliger is die kan helpen."

Quote

"Hulp vragen is voor de meeste Westfriezen al lastig genoeg"

Auke abbekerk - vrijwilligerspunt west-friesland

Tijdens de eerste lockdown was het aantal mensen dat hulp aanbood een stuk groter dan het aantal mensen wat om hulp vroeg. Volgens Abbekerk is dat tijdens de tweede lockdown nog niet veranderd. "Mensen uit de horeca en kledingzaken bieden nog steeds hun hulp aan maar de vragen komen niet los."

De hulpvraag blijft dus nog vaak achter. "Wij hebben toen zeker na de toespraak afgelopen dinsdag van Hugo de Jonge gedacht: 'schroom niet om hulp te vragen'", vertelt Abbekerk. 

Luister hier het hele interview met Auke Abbekerk op WEEFF Radio terug: 

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]