Ga naar Content

Hovocubo-trainer Sander van Dijk: Zonder hulp KNVB geen eredivisie zaalvoetbal

ZWAAG - Zonder de hulp van de KNVB verwacht Hovocubo-trainer Sander van Dijk niet dat de zaalvoetbalcompetitie hervat gaat worden. "Als de KNVB of andere instanties ons niet helpen, dan is het gedoemd om te mislukken", aldus Van Dijk. 

Sander van Dijk wil hulp KNVB voor hervatting competitie - NH Nieuws

"Met het EK 2022 in het vooruitzicht, dat in Nederland gespeeld gaat worden, kan je het jezelf niet permitteren om in anderhalf jaar tijd maar een halve competitie te spelen. Wij zijn afhankelijk van de KNVB. Die zal het niet makkelijk hebben, maar die zullen moeten faciliteren anders kunnen wij echt niet verder", vervolgt Van Dijk.

Struikelblok is de kosten voor de coronatesten. "Er zal een oplossing moeten komen, maar die heb ik ook niet één, twee, drie voorradig."

"De KNVB zal ons moeten faciliteren anders kunnen wij niet verder"

hovocubo-trainer sander van dijk

Zaterdag speelt Hovocubo in Spanje tegen Inter FS voor de Champions League. Wanneer de West-Friezen dan weer een wedstrijd spelen is één groot vraagteken. "De KNVB komt op 9 februari samen en dan zullen diverse scenario's besproken worden. Ik verwacht dat wij eind februari of begin maart weer beginnen. Als dat niet het geval is dan voorzie ik een hoop ellende en is het seizoen misschien verloren", is Van Dijk duidelijk.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]