Ga naar Content

Brand na ongeluk met 10 auto's op A9 bij Velsen: één gewonde, omleiding ingesteld

VELSEN - Bij een ongeluk op de A9 bij Velsen zijn vanochtend tien auto's betrokken geweest. Een van de auto's vloog in brand en is inmiddels geblust. De politie laat NH Nieuws weten dat een van de betrokkenen gewond is geraakt. 

Foto: Inter Visual Studio

Het ongeluk gebeurde rond 6.45 uur in de richting van Amstelveen. Direct vloog een van de auto's in brand en ontstond er een flinke file. Het enige slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels heeft de brandweer het brandende wrak geblust, al moeten de betrokken auto's nog worden geborgen.

Autobrand A9 Velsen - NH Nieuws

Rijkswaterstaat meldt dat acht van de tien auto's niet op eigen kracht verder konden en zijn geborgen. De verwachting was dat vanwege de brandschade het asfalt van twee rijstroken moest worden gerepareerd, maar inmiddels is besloten om de laag asfalt op de plek van het ongeluk volledig te vervangen. De betreffende rijstroken blijven naar verwachting nog enige tijd dicht. Tot die tijd kan verkeer 'met gepaste snelheid' via de vluchtstrook passeren. 

File

Het ongeluk leverde verkeer een groot deel van de ochtend ruim een half uur vertraging op. Ook nu nog moet je rekening houden met tien minuten extra reistijd. Om de A9 te ontlasten is er vanaf Uitgeest een omleiding ingesteld (A8, A10). 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De politie IJmond waarschuwt automobilisten die het ongeluk en de bergings- en herstelwerkzaamheden passeren geen gebruik te maken van de afgekruiste rijstroken, en tijdens het rijden geen foto's of video's van het ongeluk te maken. "De eerste bekeuringen zijn al uitgeschreven."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.