Ga naar Content

Daling van aantal nieuwe coronapatiënten nu duidelijk ingezet in Noordkop

NOORDKOP - Het aantal mensen in de Noordkop & Texel dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona, is gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Dat betekent dat het risiconiveau zeer ernstig nog steeds van toepassing is.

Corona teststraat Den Helder - Foto: NH

De gemeente Hollands Kroon spant de kroon. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 877,5 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 425 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 508.

Op Texel ligt het aantal nieuwe besmettingen, zoals elke week, lager. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 294,7 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 40 personen positief hebben getest op corona. De periode ervoor waren daar 99 nieuwe coronabesmettingen geteld.

De sterkste daling is te zien in Den Helder: daar waren de afgelopen twee weken 356 nieuwe besmettingen, terwijl de periode daarvoor liefst 566 waren. De gemeente Schagen is gezakt van 404 besmettingen een maand geleden naar 327 in de afgelopen twee weken.

Overleden

In de afgelopen twee weken zijn twee personen opgenomen in het ziekenhuis, beiden uit de gemeente Schagen. Elf mensen zijn aan de gevolgen van het coronavirus overleden: vier uit Den Helder, twee uit de gemeente Schagen en vijf uit de gemeente Hollands Kroon.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]