West-Friesland

NL
V

Buurtbewoners in Zwaag niet onder de indruk van explosie in hun wijk: "Heb er doorheen geslapen"

12 januari 2021, 17.30 uur · Door Redactie

ZWAAG - De explosie die in de nacht van zaterdag op zondag te horen was aan de Weegbree in Zwaag, heeft weinig indruk gemaakt op de buurt. Het zou gaan om een vergeldingsactie in de ruzie tussen motorclubs Satudarah en MC Hardliners. Veel buurtbewoners hebben de knal echter niet of nauwelijks gehoord. 

Buurtbewoners in Zwaag niet onder de indruk van explosie in hun wijk - NH Nieuws

Een anonieme bron meldt dat het explosief bedoeld zou zijn als intimidatie richting een oud-bendelid van Satudarah, dat daar ondergedoken zit bij een familielid. In december vond er een soortgelijk incident plaats, toen ontplofte er aan het Gerritsland in Hoorn een handgranaat.

Volgens de politie is het nog niet duidelijk of beide aanslagen met elkaar te maken hebben. "Het onderzoek is in volle gang. Uiteraard houden wij alle scenario’s open. Het is op dit moment nog onbekend om wat voor explosief/vuurwerk het gaat", laat de politie in een verklaring weten. 

Geen paniek

Buurtbewoners lijken echter niet echt onder de indruk van het feit dat de ruzie tussen Satudarah en MC Hardliners nu mogelijk wordt uitgevochten in hun straat. "Eigenlijk viel het alles mee", zegt een buurtbewoner die schuin tegenover het getroffen huis woont. Andere buurtbewoners wilden niet voor de camera reageren, maar zijn ook niet echt geschrokken van de explosie in hun wijk. "Ik hoorde een knal, maar dacht dat het een rotje was", zegt de overbuurvrouw die niet op beeld wilde. 

'Onveiligheid neemt toe'

Of het nu wel of geen zwaar explosief was, de politieke partijen in Hoorn zijn niet blij met de tweede explosie in hun stad. "Het onderzoek loopt natuurlijk nog, maar het gevoel van onveiligheid neemt toe. We moeten deze groep hier niet hebben en deze activiteiten helemaal niet", vertelt Aart Ruppert, fractievoorzitter van VOCHoorn. Ook de VVD en de PVDA laten weten dat de situatie zorgelijk is, maar dat eerst het onderzoek van de politie afgewacht moet worden.

Guido Breuker van HOP Hoorn voegt daar nog aan toe: "Dit is geen kwajongesspel. Dit is problematiek waar wij nog steeds van schrikken en het is zeker geen dagelijkse kost."

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]