Gooi

NL
V

Daling aantal Gooise coronabesmettingen zet door, wederom veel sterfgevallen

12 januari 2021, 16.42 uur · Aangepast 12 januari 2021, 17.01 uur · Door Sjoerd Stoop

'T GOOI - De daling van het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus zet gestaag door. Alle Gooise gemeenten melden lagere besmettingsaantallen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Teststraat 't Gooi (archieffoto) - NH Nieuws

Huizen heeft over de afgelopen twee weken van de hele regio relatief het hoogste aantal coronabesmettingen. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 591,2 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 244 personen positief zijn getest op corona. Dat aantal lag twee weken eerder met 473 mensen nog bijna op het dubbele.

Ook Wijdemeren meldt vergeleken met de rest van 't Gooi nog een hoog aantal besmettingen. Vergeleken met twee weken geleden is het aantal besmettingen wel gedaald, maar veel minder hard dan in andere Gooise gemeenten.

In Wijdemeren zijn de afgelopen twee weken 566,5 mensen positief getest. Dat komt neer op 138 nieuwe besmettingen. Twee weken geleden lag dat aantal nog op 159 mensen. 

Weesp heeft relatief minste besmettingen

In Weesp ligt het aantal nieuwe besmettingen het laagst. In de stad zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 349,6 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 69 personen positief zijn getest op corona. Dat waren in de voorgaande twee weken nog 173 mensen.

Voor alle andere Gooise gemeenten geldt dat de besmettingscijfers ook zijn afgenomen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen weken in jouw gemeente:

Weer veel sterfgevallen, elf nieuwe ziekenhuisopnames

De afgelopen twee weken was het aantal sterfgevallen wederom opvallend hoog: 32 mensen zijn in 't Gooi overleden aan de gevolgen van covid. Huizen en Hilversum zijn met allebei tien sterfgevallen de gemeenten met de meeste slachtoffers.

Ook Laren meldt met 7 personen een opvallend hoog aantal sterfgevallen. Relatief gezien heeft Laren daarmee per 100.000 inwoners het hoogste aantal overledenen over de afgelopen twee weken. 

Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak van Covid-19 staat nu op 192 personen. De afgelopen weken werden er elf mensen uit 't Gooi in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten. Dat waren er twee weken daarvoor nog tien.

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]