IJmond

NL
V

Daling aantal positieve coronatesten in de IJmond, alleen in Uitgeest lichte toename

12 januari 2021, 15.26 uur · Aangepast 12 januari 2021, 16.36 uur · Door Ruth Oei

IJMOND - Het aantal mensen in de IJmond dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is gedaald ten opzichte van de voorgaande periode, alleen in Uitgeest was er sprake van een lichte stijging. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

ANP/Bart Maat

In de gemeente Uitgeest is het aantal mensen dat positief is getest licht toegenomen. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 681 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 93 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 89.

In de rest van de IJmond ligt het aantal nieuwe besmettingen lager. In Velsen zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 519 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 356 personen positief hebben getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 449.

Heemskerk en Beverwijk

In Heemskerk zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 498 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 195 personen positief hebben getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 234.

In Beverwijk zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 517 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 215 personen positief hebben getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 229.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken in jouw gemeente:

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]