Ga naar Content

Meer dan honderd bomen worden gesnoeid op Larense Brink

LAREN - Sta niet gek te kijken als er volgende week een hoogwerker de Brink in Laren op komt rijden en het geluid van een zaag te horen is: de gemeente gaat alle bomen snoeien. Het gaat om 132 bomen, ook wordt er één dode boom weggehaald. De bomen op de Brink liggen nogal gevoelig in Laren.

Foto: Rachel Morssink

Verantwoordelijk wethouder Ton Stam kondigt de werkzaamheden duidelijk aan aan omwonenden en de gemeenteraad. "Belangrijk dat het aan de raad wordt gezegd, want zodra er een hoogwerker de Brink oprijdt gaat dat een hoop commotie geven", vertelt hij. 

De wethouder doelt op de onrust die afgelopen zomer ontstond die afgelopen zomer ontstond toen de gemeente aankondigde om de Brink opnieuw in te richten en daarbij 41 eiken te kappen. Na fel protest ging dat plan terug de ijskast in, maar toegezegd werd wel om noodzakelijk onderhoud te plegen.

Dat gaat vanaf maandag dus gebeuren. Een week lang zullen verschillende snoeiwerkzaamheden plaatsvinden. Het gaat om 97 bomen die op de Brink zelf staan en in totaal 132 bomen als je de randen van de Brink meeneemt. Het snoeien zal zo'n vijf dagen duren. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]