Ga naar Content

Tsjakadoea pakt brons op eerste dag Doha Masters

DOHA - Tornike Tsjakadoea heeft meteen een medaille gepakt op de Doha Masters. De Amstelvener greep het brons in de klasse tot 60 kilogram op de openingsdag van het judotoernooi in Qatar.

Foto: Pro Shots/Action Images

De 24-jarige judoka hoefde zelf niet in actie te komen om alsnog zijn derde plaats in de wacht te slepen. Zijn Franse tegenstander Walide Khyar, de Europees kampioen van 2016, moest zich voor het duel om de derde plaats terugtrekken.

Na de kwartfinales kon Tsjakadoea het goud al uit zijn hoofd zetten, omdat hij verloor van Yago Aboeladze. Op weg naar brons had hij in de eerste herkansingsronde gewonnen van Dijorbek Oerotsbojev uit Oezbekistan (ippon).

Olympische Spelen

De Amstelvener heeft nog altijd goede papieren voor plaatsing voor de Olympische Spelen. Op de wereldranglijst staat hij nu achtste. De beste achttien judoka's gaan uiteindelijk naar de Spelen in Tokio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]