Ga naar Content

Kabinet wil basisscholen en kinderopvang op 25 januari weer open gooien

NOORD-HOLLAND - Het kabinet hoopt op 25 januari de basisscholen en kinderopvang weer te openen, ondanks de lockdown. Dat melden bronnen aan mediapartner NOS.

Basisschool Het Kompas in Alkmaar - Foto: NH Nieuws

Het kabinet wacht nog wel op advies van het Outbreak Management Team (OMT) voor ze dit besluit doorzetten. Er bestaan zorgen over de nieuwe Britse variant van het coronavirus, die mogelijk makkelijker zou verspreiden onder kinderen.

In de Zuid-Hollandse gemeente Lansingerland worden alle 63.000 inwoners getest op het virus, nadat de Britse variant opdook op een basisschool.

Advies

Het OMT onderzoekt of de variant echt besmettelijker is voor kinderen. Als blijkt dat dit meevalt, kunnen de scholen wat het kabinet betreft op 25 januari weer open. 

Volgens de NOS blijft de lockdown verder wel tot 9 februari gelden. Gisteren werd duidelijk dat de maatregelen morgen naar alle waarschijnlijkheid met drie weken verlengd worden. Dit geldt ook voor het overige onderwijs: middelbare scholieren mogen voorlopig nog geen fysiek onderwijs volgen.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.