West-Friesland

NL
V

Jonge brandstichter (14) Victoria-O krijgt 2 maanden jeugddetentie tegen zich geeist

11 januari 2021, 16.26 uur · Door Lisa Groot

OBDAM - Een 14-jarige jongen uit Castricum, die er onder andere van verdacht wordt een grote brand te hebben aangestoken bij voetbalcomplex Victoria-O hoorde vanmorgen 2 maanden jeugddetentie tegen zich geëist geworden. Daarbovenop vraagt de officier van justitie een werkstraf van 100 uur. Bij de brand liep de kantine van de voetbalclub ernstige schade op.

Victoria-O

Op 24 mei 2020 ontstond de grote brand bij voetbalvereniging Victoria-O in Obdam. In de eerste instantie werd gedacht aan kortsluiting, omdat de brand gestart leek te zijn in de technische ruimte.

Maar toen twee buurtbewoners in Obdam een 14-jarige jongen in de kraag vatten die om onbekende reden probeerde te vluchten over de daken, bekende deze de brand te hebben gesticht. De veertienjarige Castricummer werd gearresteerd en moest vanmorgen voorkomen voor de rechtbank in Alkmaar.

De brand hakte er bij de club flink in, vertelde Kees van Velzen eerder aan NH Nieuws. Van Velzen is al zeventig jaar lid van Victoria-O. "M'n dochter belde en zei: De Konkel (red. de naam van de kantine) staat in de fik.' Ik zei: 'Je bent besodemieterd.' Het is wel een beetje m'n levenswerk. Ik sta er perplex van." 

Uitspraak

De officier van justitie eiste twee maanden voorwaardelijke jeugddetentie, met een proeftijd van twee jaar en een werkstraf van honderd uur. Naast de brand werd de jongen verdacht van mishandeling en diefstal. Over twee weken volgt de uitspraak in deze zaak.

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]