Ga naar Content

Jari Vlak blij met overgang van FC Volendam naar FC Emmen: "Kans gegrepen"

EMMEN - De overgang van Jari Vlak van FC Volendam naar FC Emmen is definitief. De middenvelder is medisch gekeurd waarop de eredivisionist de komst van de 22-jarige Volendammer bevestigd heeft. 

Foto: Pro Shots/Thomas Bakker

Vrijdagavond meldde NH Sport dat Vlak een verbintenis voor 2,5 jaar bij FC Emmen ging tekenen. Om hem de gelegenheid te geven de laatste zaken af te handelen, besloot FC Volendam hem niet mee te nemen naar Leeuwarden voor de ontmoeting met SC Cambuur. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op de website van FC Volendam zegt Vlak dankbaar te zijn voor de opleiding die hij sinds zijn vijfde jaar in Volendam heeft genoten. "Voor mij kwam nu de kans voorbij om in de eredivisie te spelen met FC Emmen en die kans heb ik gegrepen. Op mijn tijd bij FC Volendam kijk ik met trots terug en ik heb het altijd naar mijn zin gehad. Ik wil daarvoor iedereen binnen de club bedanken", aldus Vlak.  

Lees ook

"Voor mij kwam nu de kans voorbij om in de eredivisie te spelen met FC Emmen"

voormalig FC Volendam-speler Jari Vlak

Vlak had nog een contract in Volendam tot komende zomer. "Het verlies van een speler halverwege een seizoen is natuurlijk nooit ideaal", zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen op het clubkanaal. "Maar we begrijpen Jari’s ambities en als er dan ook wordt voldaan aan de contractuele voorwaarden is een transfer al snel een feit." 

Het is niet bekend welke afkoopsom FC Emmen betaalt. Trainer Wim Jonk reageerde vrijdagavond na afloop van de 1-0 zege op Cambuur op het plotselinge vertrek van Vlak.

Trainer Wim Jonk over het plotselinge vertrek van Jari Vlak - NH Sport/Edward Dekker

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]