Ga naar Content

Rechter moet uitsluitsel geven in zaak-Nouri: "We zijn er helaas niet uitgekomen"

AMSTERDAM - Edwin van der Sar verwacht dat de rechter een oordeel moet gaan vellen in de schadevergoeding voor de familie van Abdelhak Nouri. "We hebben met familie en juristen gesproken, maar we zijn er helaas niet uitgekomen", liet de algemeen directeur van Ajax weten voor de camera van de NOS. 

Foto: Pro Shots/Zuma Press

Drieënhalf jaar geleden zakte Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen ineen. De middenvelder bleek een hartstilstand te hebben en liep blijvende hersenbeschadiging op. Hij zou nooit meer kunnen voetballen.

Vorig jaar gaf Van der Sar bij een persconferentie toe dat Ajax volledig aansprakelijk was. De behandeling op het veld van de dokters zou niet adequaat genoeg zijn. In de zomer van 2020 liep het contract van Nouri af, de Amsterdammers hielden zich daar netjes aan. Hierna zou een regeling in het leven worden geroepen voor de familie, maar het overleg hierover heeft tot nu toe niks opgeleverd. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]