Negatieve reeks Jong Ajax voortgezet, gelijkspel tegen Helmond Sport

AMSTERDAM - De slechte reeks zonder overwinningen is nog niet doorbroken door Jong Ajax. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag moest tegen Helmond Sport genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.

Helmond Sport pakt een punt op bezoek bij Jong Ajax - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

In tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden kon Jong Ajax beschikken over de nodige ervaring in de basiself tegen Helmond Sport. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de Amsterdamse beloften via Jaymillio Pinas. De bal eindigde via doelman Stijn van Gassel op de paal. Eén minuutje later kon Pinas wél juichen na geklungel in de verdediging van Helmond: 1-0. De thuisploeg kon niet heel lang van de voorsprong genieten, omdat de bezoekers vier minuten later op gelijke hoogte kwamen.

Ajax - doelman Kjell Scherpen schatte een vrije trap verkeerd in, waarna Dean van der Sluys het beslissende tikje gaf: 1-1. Invaller Kian Fitz-Jim (voor de geblesseerde De Waal) kon uithalen, maar zijn rollertje werd makkelijk tegengehouden door Van Gassel. De Brabanders namen vervolgens de leiding via Karim Loukili die een schot van Sander Vereijken van richting veranderde: 1-2. Middenvelder Victor Jensen stelde vlak voor rust orde op zaken voor Ajax. De Deen was trefzeker na een assist van Pinas: 2-2.

Tekst gaat verder onder de foto

Victor Jensen (links op de foto) viert zijn gelijkmaker tegen Helmond - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Na rust werd Jong Ajax direct gevaarlijk via Pinas. De spits schoot uit de draai op de lat. De wedstrijd kabbelde hierna voort zonder grote kansen totdat Kenneth Taylor twee keer in korte tijd kon uithalen. Van Gassel was beide keren alert en keerde de schoten. Het spelbeeld bleef hierna onveranderd; de Amsterdammers hadden het balbezit en probeerden Helmond tot fouten te dwingen.

Het overwicht in balbezit zorgde uiteindelijk niet voor grote kansen voor de beloften. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Helmond nog een gigantische kans via invaller Jessy Hendrikx. Scherpen kon de bal tegenhouden en redde daarmee een punt voor de Amsterdammers.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Kasanwirjo, Timber (46/ Musampa) , Llansana (56/ Warmerdam), Baas (65/ Douglas) ; Regeer, Jensen, Taylor; Martha (65/ Hansen), Pinas, De Waal (24/ Fitz-Jim)

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Reith, Džepar, Van Hoorenbeeck, Van der Sluys; Duijvestijn, De Bie, Vereijken (72/ Hendrikx) ; Bosiers (65/ Thomassen), Goselink, Loukili (88/ Respen)