Ga naar Content

Veel ongelukken op de wegen door gladheid, code oranje ingetrokken

NOORD-HOLLAND - Vanochtend kondigde het KNMI een code oranje af voor gladheid op de wegen. Die gladheid was goed te merken; er waren veel ongelukken op de weg. Inmiddels geldt geen code oranje, maar geel in de provincie voor lokale gladheid. Wees alert als je de weg op gaat, schrijft Rijkswaterstaat op Twitter.

Foto: Caspar Huurdeman Fotografie

Rijkswaterstaat laat aan NH Nieuws weten dat de gladheid vooral voor problemen zorgde op de A8 bij het knooppunt Zaandam, op de ring van Amsterdam bij Diemen en op de A1 bij Muiden. Op de verbindingswegen bij Zaandam en Amsterdam verlaagde Rijkswaterstaat de snelheid naar 70 km/h. De A6 richting Muiden was afgesloten tussen Lelystad en knooppunt Almere, maar is inmiddels weer open.

Volgens Rijkswaterstaat is er vooral blikschade aan de auto's. "Er is sprake van een gevaarlijk situatie op de weg", liet een woordvoerder weten. "Onze weginspecteurs zien veel slipgevallen of automobilisten die van de weg glijden en in de middenberm of geleiderails terecht komen."

Op de A8 bij het knooppunt Zaandam raakten twee automobilisten kort na elkaar van de weg en kwamen, verkeerd om, tegen de vangrails terecht. Volgens een ooggetuige waren de bochten spekglad. 

Tekst gaat door onder de foto's.

Op de A1 in 't Gooi waren vanochtend vier ongevallen. Hierbij moest ook de brandweer ter plaatse komen. Automobilisten slipten van de weg af tegen de vangrails aan. Bij een van de ongevallen schermde een vrachtwagen de rest van de weg af totdat de hulpdiensten arriveerden, zegt een ooggetuige. 

Tekst gaat door onder de foto's.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.