Ga naar Content

Veel enthousiasme voor Westfriese Gabberweek: "We hebben al 275 aanmeldingen binnen"

WEST-FRIESLAND - We zitten nu nog in een strenge lockdown, die misschien nog wel een aantal weken duurt. Maar dat houdt de organisatie van de Gabberweek niet tegen om een nieuwe editie van de populaire activiteitenweek in West-Friesland op poten te zetten. "Als je niks voorbereidt, dan weet je zeker dat er niks is", aldus organisator Wiebo Beenen. 

BMX-en tijdens Gabberweek - Foto: NH Nieuws/WEEFF

Wiebo is het nieuwe jaar vol enthousiasme begonnen en heeft inmiddels een programma staan voor de Gabberweek die voor de voorjaarsvakantie gepland staat. "We hebben een programma in elkaar gezet, die lijkt op andere jaren. Wel zullen we meer rekening met elkaar moeten houden."

Corona zorgt voor veel onzekerheid bij organisatoren van evenementen, maar Wiebo laat zich niet zomaar uit het veld slaan. "We doen niets tegen beter weten in, maar zolang er afstand en mondkapje wordt gevraagd, dan kunnen we het door laten gaan."

Jeugd toe aan een verzetje

Wiebo is al jaren de drijvende kracht achter het jongerenwerk in de regio, en merkt ook dat door de strenge lockdown de jeugd zich moeilijk kan vermaken. "Je hoort veel over verveling", aldus Wiebo die met de Gabberweek een antwoord daarop probeert te geven. 

"Je merkt dat kinderen het erg leuk vinden als er weer iets te doen is"

wiebo beenen - organisatie gabberweek

Dat de jeugd staat te springen om leuke activiteiten in West-Friesland blijkt wel aan de aanmeldingen voor de Gabberweek. Sinds dinsdag kan er ingeschreven worden en nu staat de teller op 275 aanmeldingen. "Je merkt dat kinderen het erg leuk vinden als er weer iets te doen is."

Wachten tot het laatste moment

Het is nu alleen nog hopen voor de organisatie en de deelnemers dat de coronamaatregelen tegen die tijd zijn versoepeld. "We kunnen nu pas een paar weken van te voren er een klap op geven, en dan moeten we gelijk hard aan de slag om alles definitief te maken."

Beluister het hele interview met Wiebo Beenen, organisator van de Gabberweek, op WEEFF Radio hieronder terug.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook